Хубавото нещо в това да разполагаме с 24 часа всеки ден е, че така имаме предостатъчно време за постигане на нашите цели и отчитане на прогрес спрямо предходния ден.

Лошата новина е, че не е изключено в един момент да усетим, че тези 24 часа не ни стигат.

На мнозина им се е случвало същото. Натоварените графици и сериозното изчерпване на енергията ни през деня могат да провалят плановете ни. Ако сред навиците ни е и пиене на кафе след кафе, нормално е в един момент да сме на прага на тоталното изтощение.

В следващите редове ще ви предложим няколко практики, които възвръщат виталността и зареждат вътрешния ни механизъм. Използвайте ги в името на по-позитивния и ползотворен ден.

1. Събуждайте се рано
Има нещо омагьосващо в това да се събуждате преди останалите. Долавя се липсата на нужда да бързате, особено ако имате деца.

2. Раздвижвайте тялото си сутрин
Когато говорим за сутрешни ритуали, един от най-положителните е движението. Всичко - от бърз крос до разтягане, ще отпусне напрегнатите мускули и ще задвижи кръвообращението.

3. След това продължавайте да се движите през целия ден
Използвайте почивките през деня, за да може да се движите максимално много.

4. Или пък стойте мирно
Не е нужно да използвате почивката за изкачване на стълби или пък разходка около офиса, посветете ги на медитация.

5. Дръжте наблизо закуска
Леките закуски са ключови, за да бъдете енергични и креативни през целия ден. Уверете се, че винаги до вас има нещо, с което да повишите нивото на кръвната захар.

6. Не забравяйте да пиете вода
Водата е ключова за оптималното функциониране на организма. Особено по време на тренировка, а както се разбрахме – отсега нататък ще тренирате редовно.

7. Свеж въздух
Не забравяйте за почивките. Използвайте ги, за да дишате свеж въздух. Изследване сочи, че излизането навън и самото стоене сред природата по време на работен ден носи редица ползи, включително по-ниско ниво на стрес.

5 здравословни храни, които пречистват тялотоЗа здрава имунна система и детоксикация

8. Започнете от вчерашния ден
Един от най-добрите начини да си гарантирате перфектен утрешен ден е като се подготвите от предния. Тук влиза и лягането в определен час, който ще ви позволи да се наспите.