Джери Сайнфелд отново е кралят на комедията.

Създателят на популярния ситком „Сайнфелд“ е заработил 57.5 млн. долара преди данъци и такси за периода юни 2017 – юни 2018 г., заемайки челното място в класацията най-високо платените комици на Forbes.

Сайнфелд е получил многомилионни дивиденти от договора си с Netflix през 2017 г. и правата за стриймването в Hulu на всичките девет сезона на сериала. Извън екрана Сайнфелд е заработил над 30 млн. долара от първата си любов - стендъп комедията.

Сайнфелд оглавява класацията всяка година, откакто Forbes започна да я изготвя през 2006 г., с изключение на 2016 г., когато бе детрониран от Кевин Харт.

Въпреки че тази година Сайнфелд отново е на първото място, Харт оказва сериозна конкуренция с 57 млн. долара, като изостава само с 500 000 долара. Комедийното турне на Кевин Харт, което бе най-голямото за 2018 г., генерира над 1 млн. продадeни билета и му донесе над 30 млн. долара.

Той също така участва в римейка на Джуманджи, който донесе приходи от близо 1 млрд. долара в световен мащаб. Харт наскоро бе избран да води церемонията по връчването на Оскарите през 2019 г., но впоследствие се отказа, след като бе подложен на критки за свои стари хомофобски съобщения в Twitter.

10-те най-добре платени комици са спечелили общо 292 млн. долара, преди данъци и такси. Това е с 82.5 млн. долара по-малко от предходната година, което се дължи на по-малкото сключени договори с Netflix. Много от най-забавните хора, в това число Сайнфелд, Дейв Шапел и Крис Рок, отчитат спад в приходите си от стрийминг, в сравнение с 2017 г.

Двама души изпадат от миналогодишната класация – Ейми Шумър и Луи Си Кей. През 2017 г. Шумър стана първата жена, която влиза в класацията, благодарение на своето турне и на сделка с Netflix, но тази година не покрива минималната необходима сума в размер на 15 млн. долара.

Що се отнася до Луи Си Кей, той влезе в класацията през миналата година с 52 млн. долара. След като обаче си призна за обвиненията в сексуален тормоз срещу него през ноември 2017 г., Netflix отмени част от сделката си с него, а той спря да изнася представления до август тази година, когато се появи без предварително да бъде обявено в Comedy Cellar.

Габриел Иглесиас, който за последно бе в класацията през 2015 г., се завръща с най-доходоносната година в кариерата си - 20.5 млн. долара, което е достатъчно за шестото място. Комикът генерира по-голямата част от доходите си от невероятните 136 представление в периода, но също така подписа сделка с Netflix през миналата година.

Той може да се изкачи в класацията през следващата година, благодарение на новото си световно турне, което започва през февруари.

В тазгодишната класация има един дебютант и той е познато лице. Британският комик Рики Джървейс, който заема петото място, заработи 25 млн. долара от първото си стендъп турне от седем години. Той е получил най-малко 15 млн. долара, според Forbes, и от сделката си с Netflix.

Ето и кои са 10-те най-добре платени комици през 2018 г.:

10. Себасиан Манискалко - 15 млн. долара

9. Джеф Дънам - 16.5 млн. долара

8. Джим Гафиган - 17.5 млн. долара

7. Тери Фейтър - 18 млн. долара

6. Габриел Иглесиас - 20.5 млн. долара

5. Рики Джървейс - 25 млн. долара

4. Крис Рок - 30 млн. долара

3. Дейв Шапел - 35 млн. долара

2. Кевин Харт - 57 млн. долара

1. Джери Сайнфелд - 57.5 млн. долара