Малко хора рискуват да участват в маратон, тъй като този тип състезания изискват сериозна физическа подготовка.

Ако обаче обичате уиски, може би е добре да се замислите дали да не се включите в надпреварата, която ще ви представим в следващите редове.

Така нареченият Dramathon се провежда в Шотландия и освен бягане, включва и доста от кехлибарената напитка.

Според сайта на състезанието, третото годишно издание по Dramathon ще се състои през октомври в Спейсайд. Бегачите могат да изберат да избягат цялото (10 км) или половината разстояние, както и да го разделят под формата на щафета с още трима участници.

Всички маршрути използват предимно горски пътеки, комбинирани с къси участъци по второстепенни пътища, заедно с малко хълмист терен. Както посочва Lonely Planet, маршрутите водят бегачите покрай част от най-старите дестилерии в Шотландия.

И тук идва добрата част: всички бегачи получават толкова уиски, колкото километри са изминали в края на състезанието. Ппоследната част от състезанието пък обещава изненади.

Маратонът е с международно участие, като според Forbs, 20% от участниците от миналата година са пристигнали от чужбина. Сред представените страни са Швеция, Германия, Унгария, Холандия, Франция, Италия, Хонконг, Япония, Южна Африка и САЩ.

Ако искате да вземете участие в събитието, по-добре да действате бързо, тъй като местата се изчерпват със светкавична скорост. Можете да го направите тук.

По време на този маратон състезателите дегустират 23 винаАко вашата идея за триатлон се състои от предястие, салата и чаша вино, във Франция има състезание, което трябва да възбуди атлетичните ви инстинкти