Вероятно въодушевена от добрите отзиви и голямото количество предварителни поръчки (само от Норвегия са пристигнали над 3000), Porsche реши да увеличи производството на електромобила Porsche Taycan.

Първоначално производителят обяви намерението си да пуска на година по 20 000 возила, но сега цифрата набъбна до 40 000.

Засега е трудно да се каже дали Porsche ще постигне замисленото през първата година. Съдейки по резултатите от пускането на подобни коли, 2018 бе успешна за производителя.

За изминалия календарен период продажбите на Porsche са се увеличили с 4%, достигайки рекордния показател – 256 255 продадени коли за 2018 г. По-голямата част от ръста идва от новите версии на хибридната Panamera.

Известно е, че излизането на пазара на електрическия Taycan се очаква в края на годината.

Също така трябва да напомним, че едва в края на 2018 г. автопроизводителят даде на електромобила името Taycan. Преди това той се наричаше Mission E.

Porsche 911 за бедняциВъпросът е кога ще се появи

Предварително е известно, че базовата версия на електромобила ще бъде с двигател с мощност 600 к.с. Ще ускорява до 100 км/ч за 3.5 секунди. Батерията ще стига за изминаването на 500 км.