През последното тримесечие на 2018 г. в София са въведени в експлоатация 53 сгради с 307 жилища в тях, сочат данни на Националния статистически институт. Това е доста по-малко спрямо новото строителство във Варна, Пловдив и Бургас, показва справка на Profit.bg.

Въпреки липсата на столицата в топ 3 на градовете с най-много въведени в експлоатация жилища, тя компенсира с челно място при издадените разрешителни за строеж на нови сгради, които само за периода 1 октомври – 31 декември на 2018 г. са 328 на брой.

През последните три месеца в София са завършени 9411 сделки с недвижими имоти, а за цялата 2018 г. покупко-продажбите на жилища са 28 232.

28 175 са продажбите за 2017 г., сочат данни на имотния регистър към Агенцията по вписванията.

Или иначе казано – среднодневно през 2018 г. в София са се продавали по над 77 жилища.

Днес ще ви покажем пет от най-търсените нови жилищни проекти, представени ни от BULGARIAN PROPERTIES. Вижте ги:

Модера Резидънс – затворен комплекс със собствен парк

Комплекс Модера Резидънс е разположен на тиха и спокойна улица, пряка на бул. Симеоновско шосе, с директен достъп до самия булевард, в края на квартал Витоша, на пешеходно разстояние от магазин „Фантастико“.

С бърз достъп е до Околовръстния път на столицата и съвсем близо до спирка на градски транспорт за автобуси 67, 111, 122 и един от най-големите молове – Ринг мол, с лесен достъп до Парадайс Център, Кино Арена, Бизнес Парк София, природен парк Витоша и централната част на София.

Районът се превръща в привлекателен квартал и предпочитано място за живеене заради близостта на планината и удобните връзки с центъра на столицата.

Сградите в този ексклузивен проект ще са на 4 етажа плюс терасовиден етаж, разположени в паркова среда с изключителна гледка към Витоша. Бъдещите собственици могат да избират между налични апартаменти с една, две, три спални или студиа. Цените са между 581 и 953 евро/кв.м.

Vitosha View – с изглед към планината

Емблематичният комплекс за кв. Кръстова вада е сред най-добрите нови проекти в столицата. През 2018 г. се продаваше активно сграда D на проекта, а вече са налице и първите собственици на жилища в сграда E.Гледката към Витоша, както и отличната инфраструктура и високият клас на строителството, правят Vitosha View отлично място за живот в София. Бъдещата спирка на метрото и спирката на градския транспорт с повече от 7 различни автобуса са на по-малко от 100 метра от Vitosha View.

На разположение за продажба към момента са 62 от 244-те имота в комплекса. Вижте как се строи комплексът:

Park View Residence – централен район, в близост до метро

Нов луксозен жилищен комплекс с подземни гаражи, паркоместа, търговски площи и разнообразие от апартаменти, със стилна визия в централната част на район Сердика, в Зона Б-17 на кв. Банишора. Районът е с висок инвестиционен потенциал и развита инфраструктура, с бърз и лесен достъп до центъра на града.

Освен отлична комуникативност, районът е предпочитан за живеене и инвестиции поради наличието на търговски вериги, Мол София, училища и детски градини, метростанции (на 10 минути пеша от метростанция Мария Луиза), здравни заведения, основни улици и булеварди - бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул.“ Сливница“, бул. „Константин Величков“, паркове и други удобства и услуги от ежедневието - супермаркети, ресторанти, кафенета и градинки, банки, услуги.Жилищният комплекс е от затворен тип с контролиран достъп, вътрешен двор със зони за отдих, детска площадка и фитнес на открито, подземен и надземен паркинг, просторни входни пространства, фоайета и входове, достъпни за хора с увреждания - всички условия за комфортен и спокоен живот сред динамиката на големия град.

Жилищата - двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти, са обособени в четири входа - А, Б и В – по 15 етажа, Вход Г – 10 етажа.

Жилищната сграда е проектирана от водещи архитекти, като се състои от 190 броя двустайни апартаменти, 89 броя тристайни апартаменти, 7 броя четиристайни апартаменти, 25 подземни гаража, 111 броя подземни паркоместа, надземни паркоместа и гаражи. Цени гараж - 15 000 евро, паркомясто - 10 000 евро и складови помещения.

Предлагат се гъвкави схеми на плащане, сред които и опция за покупка с ипотечен кредит с 10% самоучастие.

AMur Residence – на тиха улица близо до бул. България

Сградата е разположена на тихата ул. Мур, която същевременно е на метри от бул. България и осигурява удобен достъп до него.

Локацията е една от най-търсените в столицата – встрани от натоварения автомобилен трафик и с бърз достъп до всички градски удобства и до центъра на София.

Бъдещите обитатели ще се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи с пейки и детска площадка във вътрешния двор на сградата, а на партерно ниво ще се помещават три магазина, един от които за хранителни стоки от веригата CBA.

Предвиден е сутерен и подземно ниво с паркоместа и мазета, достъпни чрез рампа, a 9-местен асансьор ще подсигурява топлата връзка към жилищната част.

Жилищата в Amur Residence са с площ от 65 до 215 кв. м, а цената, на която се предлагат, е от 934 до 1357 евро/кв. м.

Комплекс Царица Йоанна в Люлин 2 –ново жилище с Акт 16 на ниска цена

Комплексът е хит за купувачите, тъй като е ново строителство, завършено, с Акт 16 на цени, каквито нямат аналог на пазара.

Апартаментите се предават на шпакловка и замазка, с направени изводи за електричество и ВиК, с монтирани входни блиндирани врати и изградени трасета за климатици. Направено е окабеляване за телевизия, интернет, телефон, алармена система. Дограмата на прозорците е качествена PVC.

Комплексът разполага с четири блока с по два входа всеки. Най-малките жилища са с площ от 45 кв. м, докато най-големите – 330 кв. м.

Локацията предлага добра комуникативност и лесен автомобилен достъп, както и удобно придвижване с градски транспорт. В близост са разположени детски градини, както и основни и средни училища.

Цените в Царица Йоанна са от 650 до 690 евро за кв. м.