Струва ли ви се понякога, че животът става все по-труден от година на година? Дигиталната епоха трябваше да улесни нещата, но само ни накара да правим повече за по-малко време.

За щастие, има няколко неща, които можем да направим, за да си върнем контрол над времето.

Вижте предложенията на Freshome, с които заетите хора могат да опростят живота си:

Използвайте календар или планер

Няма нищо толкова ужасно, колкото това непрекъснато да ви преследва мисълта, че сте забравили нещо важно. Ето защо е по-добре да си създадете система, която да работи за вас, а не против вас.

За целта използвайте календар или планер, в който да записвате важните неща от ежедневието си. Не е важно да е на хартия, можете да изберете и електронен вариант. Предимството при тях е, че можете да го използвате с години - тоест няма нужда отново да отбелязвате годишнини и рождени дни.

Сортери за кухнята, банята и килера

Поддържането на ред в тези помещения ще ви спести доста време, което обикновено отива за подреждането им. Използвайте кошници, кутии или каквото ви допада най-много. Това е особено важно, ако живеете с хора, които са по-разхвърляни от вас.

Място за събиране на пощата и ключовете

Сметки, брошури и други нежелани хартии от пощенската кутия непрекъснато се натрупват. Можете да поставите една малка кошница на място, което ще е удобно за всички, в която да поставяте всички тези неща. Така пощата няма да се разпилява навсякъде, а и ще знаете къде да намерите ключовете.

Време и пространство за мечти, планиране и бягство от стреса

Домът е мястото, на което трябва да откривате спокойствие. Да съществува кътче в него, в което можете да се отпуснете и просто да почивате, е от решаващо значение. Изберете такова място във вашия дом и го изпълнете с неща, които обичате.

Четири физически признака, че сте подложени на много стресИ най-лошото е, че по всяка вероятност ги пренебрегвате

Малко помощ

Едно от нещата, от които най-много се нуждаем, е малко помощ. Някои от нас я откриват под формата на доставка на храна, други се обръщат към помощници-роботи или пък към различни приложения за контрол на дома..

Каквато и да ви помага да упражнявате по-добър контрол върху времето и да се чувствате по-малко стресирани, задължително се снабдете с него. То може да доведе до огромна промяна в живота ви.