Автосалонът в Ню Йорк вече стартира. Събитието е сред най-важните за годината, отчитайки, че пазарът на САЩ е един от най-големите и богатите в света. Поради това много автопроизводители се стараят да покажат нещо интересно. Например кросоувъра Kia Habaniro.

Веднага трябва да отбележим, че прототипът не трябваше да се разкрива на този етап пред нас. Тази негова първа снимка попадна в мрежата случайно – причината - изпратена по погрешка покана за събитието.

Съответно и качеството на изображението не е 100% добро. На нея обаче се виждат интересни неща.

С какво да започнем? Купето, например, сякаш е събрано от няколко големи елемента. Обърнете внимание на широкото използване на боядисана в тъмно пластмаса и смелото решение на задната стойка – тя е в червено.

Като цяло моделът изглежда интересен и необичаен. Целият дизайн намеква за съвременност.

Какви коли карат най-опасните шофьори?И в какви се возят по-внимателните?

А сега за названието. Както можете да забележите, втората част на названието на модела скрива името на друг кросоувър - Kia Niro. Не е изключено новият модел да бъде озаглавен Habanero.

При всички положения премиерата е съвсем скоро. Тогава ще разберем и повече за техническите характеристики на возилото, което се отличава със смел дизайн.

Освен това – дали пред нас не е електрически кросоувър?