Business Insider пресметна какви са хонорарите на актьорите от сериала „Игра на тронове“ през последния сезон.

Колко струва създаването на един от най-вълнуващите сериали към днешна дата – тази задача не е кой знае колко трудна.

Един епизод от финалния сезон „Игра на тронове“ е излязъл на продуцентите 15 млн. долара.

За сравнение: епизодите от първите сезони са стрували два пъти по-малко – 7-8 млн. долара. При хонорарите на главните герои не виждаме скъперничество – цифрите са нараснали в геометрична прогресия.

По данни на The Hollywood Reporter, преди 5 години, когато на дневен ред беше четвъртият сезон, Питър Динклидж (Тирион Ланистър) и Лина Хиди (Серсей Ланистър) са заработили по 160 000 долара на серия.

Емилия Кларк (Денерис Таргариен), Кийт Харингтън (Джон Сноу) и Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър) са прибрали по 300 000 долара на епизод.

Колко струва да се храните като Планината от Игра на Тронове?Най-силният човек в света се храни по седем пъти на ден

През седмия сезон хонорарите са набъбнали. Харингтън, Кларк и Динклидж, както и Костер-Валдау, са спечелили по 500 000 долара.

Не всички източници са единодушни по въпроса. Например, според Celebrity Net Worth, Кийт Харингтън, а заедно с него минимум Емилия Кларк, е вкарал в банковата си сметка 1.1 млн. долара.

Доходите на останалите актьори са по-прозрачни. Изданието Inderwire е установило, че Мейси Уилямс (Аря Старк), Софи Търнър (Санса Старк) и Айзък Хемпстед-Райт (Бран Старк), чиито хонорари до този момент продуцентите не бяха огласявали, ще получат за ролите си по 175 000 долара.