Работното облекло е важно, но не по-малко важно е да се чувствате удобно, когато го носите.

Оказва се обаче, че Norwegian Airlines не дава приоритет на комфорта на представителките на нежния пол от кабинния екипаж.

Според The Independent авиокомпанията е информирала своите служителки, че трябва да донесат подписана от лекар бележка, ако искат да работят на равни обувки.

Според информацията това изискване е включено в правилника за дрес код, състоящ се от 22 страници. В него се посочва още, че токчетата на обувките на кабинния екипаж от женски пол трябва да са високи поне два сантиметра.

Според дрес кода на VG жените не само трябва да носят токчета, но и да са гримирани на работното си място. От друга страна, на мъжете гримът е забранен, освен ако не се използва за покриване на синини или акне.

Нежният пол пък трябва да се въздържа от носене на повече от два пръстена на една ръка, като този тип бижута не могат да се поставят на палците. Те трябва да са направени само от злато или сребро, без абсолютно никакви религиозни мотиви.

Вижте през какво преминават кандидат-стюардесите в КитайКрасивите усмивки и перфектните стойки на тези момичета са резултат на много часове интензивни тренировки и упорита работа

Тези изисквания на авикомпанията разбуниха духовете в Норвегия. Авиокомпанията обясни позицията си:

"Подобно на всички световни авиокомпании, Norwegian Airlines разполага с пълен набор от насоки, които гарантират, че нашият летателен екипаж представя нашата марка по интелигентен и последователен начин", се казва в изявлението.

"Насоките са изготвени с помощта на нашите колеги от пилотния и кабинния екипаж и са добре приети, споделяйки много общи аспекти за двата пола, в допълнение към някои специфични изисквания за мъже и жени," добавят от авиокомпанията.