Херцогът и херцогинята на Съсекс показаха сина си на света за първи път днес, съобщават британските медии.

Кралският наследник направи дебюта си пред публика на територията на замъка Уиндзор.

Принц Хари държеше сина си на ръце, зорко наблюдаван от съпругата си херцогиня Меган, която се появи в общественото полезрение за първи път от шест седмици, посочва Daily Mail.

Вижте Baby Sussex, както британските медии наричат все още нямащото си име пеленаче, във видеото от Twitter:

"Имам двете най-добри момчета в света, така че съм наистина щастлива. Той има най-сладкия темперамент, наистина е спокоен", заяви херцогинята по време на няколкоминутното представяне на сина й.

Смеейки се, принц Хари добави: "Не знам от кого го е наследил". На въпрос на кого прилича бебето, Меган отговори: "Все още се опитваме да разберем."

Ето защо британското кралско семейство не използва фамилията сиМалка подробност, която е известна на малък брой хора

Детето, чието име все още не е обявено, е седмо в реда за наследяване на трона. Това е осмият внук на кралица Елизабет Втора и херцога на Единбург Филип, както и четвърто за принца на Уелс Чарлз.

И докато децата на брат му Уилям бяха представени веднага след раждането си, принц Хари показа бебето си два дни, след като то се появи на бял свят. Пеленачето се роди и в друга болница - Portland, предпочитана от много богати американски емигранти.

Смята се, че Меган е преносила бебето повече от седмица и е влязла в здравното заведение в неделя, което е сложило край на надеждите й за раждане у дома.