Известен риков инвеститор и частичен собственик на Голдън Стейт Уориърс се вкара сам в центъра на неприятни събития по време на третия мач от финалите на NBA.

Бившият управляващ партньор на Sequoia Capital Марк Стивънс бутна и нагруби плеймейкъра на Торонто Раптърс Кайл Лоури по време на игра, след като състезателят се хвърли в публиката в опит да остави спорна топка в игра, предава CNBC.

Стивънс веднага беше изведен от ВИП мястото си, което се намираше непосредствено до игрището. В крайна сметка, отборът на Торотно спечели мача като гост и поведе серията с 2:1 победи.

В резултат на невъздържаното си поведение, NBA реши да накаже Стивънс със забрана да посещава мачове и събития, свързани с лигата, за срок от една година, като освен това той беше глобен със сумата от 500 хил. долара.

Наказанието влиза в сила моментално. Тази сума едва ли ще притесни предприемача, тъй като по данни на Forbes той разполага с нетно състояние от 2.3 млрд. долара.

„Поведението на господин Стивънс от снощи не кореспондира с високите стандарти, които се опитваме да прилагаме като организация”, посочиха от Голдън Стейт Уориърс. „Изключително сме разочаровани от неговите действия и заедно с г-н Стивънсън, поднасяме извинения на Кайл Лоури и организацията на Торонто Раптърс за това злополучно поведение”, добавят от шампионите на NBA.

В изявление изпълнителният вицепрезидент по комуникациите на NBA Майк Бас коментира, че представителите на отбора трябва да се придържат към най-високите стандарти и действието на инвеститора в Голдън Стейт Уориърс Марк Стивънс е било отвъд приемливото и няма място в лигата.

„Докато прегледът на случая продължава, г-н Стивънс няма разрешение да присъства на мачове от NBA”, добавя той.

Топ 10 на най-високоплатените звезди в NBA за 2019 г.Топ 10 на най-високоплатените звезди от NBA ще изкарат общо 540 млн. долара през тази година от заплати, рекламни договори, участия, лицензионни възнаграждения и медийни сделки

Понастоящем Стивънсън е управляващ партньор на семейната си фирма S-Cubed Capital и миноритарен собственик и член на борда на директорите на Уориърс. Освен това, той е член на борда на директорите на хардуерната компания Nvidia, които отказват коментар относно поведението на предприемача.

Преди идентичността на агресивния фен да бъде обявена, баскетболистът Кайл Лоури посочи пред Associated Press, че е бил обиждан от него постоянно.

„Тук няма място за това. Нямаше повод да ме докосва. Нямаше причина да се протяга през две седалки и да използва вулгарен език по мой адрес. Няма място за такива хора в нашата лига. Дано никога не се върне обратно на мач от NBA”, каза Лоури.