Само час след отварянето на новото влакче с Хари Потър в тематичния увеселителен парк на Universal в Орландо, Флорида, желаещите да се качат на него трябва да изчакват по 10 часа.

Влакчето носи името Hagrid’s Magical Creatures Motorbike и представлява инвестиция на стойност 300 млн. долара от страна на Universal, която взема посетителите на продължаващо над 1.5 км пътешествие на мотора на Хагрид през Забранената гора.

Огромната атракция се строеше близо две години.

Феновете, които искаха първи да се качат на увеселителното влакче, пристигнаха преди изгрева вчера, а някои от тях вероятно са стояли на опашката до залез слънце. Мобилното приложение на Universal изчисляваше, че изчакването на опашката е било между 8 и 10 часа.

Снимки и видеа в Twitter показват дългата опашка от чакащи.

От днес увеселителният парк ще използва виртуална опашка, така че на феновете няма да им се налага да чакат физически в редица, за да стигнат до атракцията. Посетителите ще бъдат уведомявани, когато дойде времето да се върнат на опашката.

Новото влакче предлага рекорден брой от седем засилвания, при които то буквално се изстрелва напред, а не се движи по инерция от гравитацията.

Това също така е второто скоростно влакче в САЩ, което има вертикално спускане, което продължава над 5 метра.

10 от най-забележителните увеселителни паркове в светаДълги топли дни, ваканция, страст за приключения и силни усещания - не е ли лятото сезонът на увеселителните паркове?

За създаването на атракцията са посадени над 1 200 дървета, за да може посетителите да се чувстват сякаш наистина са в гора.

Създаването на точно това допълнително усещане е причината влакчето да струва 300 млн. долара. Обикновено скоростните влакчета струват по-малко от 100 млн. долара.