Ние споделяме планетата Земя с милиарди други същества, които са изключително различни един от друг.

Всеки вид има свои уникални характеристики, които са наистина впечатляващи.

Например, знаете ли, че хипопотамите имат червена пот, която мирише пуканки. А че някои антилопи ядат птици?

Bright Side подбра 20 факта за животни, птици и други същества. Те са едновременно забавни, объркващи и изненадващи.

Полярните мечки имат черна кожа и безцветна козина, която не става сива с възрастта. За разлика от ноктите им.

По време на размножителния сезон мъжките лами отхапват тестисите на конкурентите си, за да се отърват от тях.

Ако змия изглежда като наденица и клепачите й не се движат, това не е змия, а безобиден безкрак гущер.

Има червеи, които ядат камъни.

Новородените панди нямат черни петна, те се появяват по-късно. Точно като при далматинците.

За да се предпазят от слънцето, хипопотамите имат червена пот, която прилича на кръв. А джуджетата хипопотамите са с розова.

Няколко неясни, гнусни и интересни факти за сладоледаЛюбимият ни летен десерт не е кой знае каква мистерия, що се отнася до рецептата му. Когато говорим обаче за историята на сладоледа, тя е изпълнена не само с интересни факти, но и с доста неясноти

Тигрите обичат да плуват, а лъвовете - не. Това е генетично заложето. Лигрите (хибрид между мъжки лъв и женски тигър) също могат да плуват, а тигоните (хибрид между мъжки тигър и женски лъв) го правят, само когато е необходимо.

Опосумите изяждат десетки отровни змии и хиляди кърлежи, като много рядко се заразяват с бяс, защото кръвта им е твърде студена.

Раците изяждат собствените си черупки, за да възстановят калциевия си баланс.

Малките птичета от вида качулата куа имат специална маркировка в устата си, която показва на родителите къде да сложат храната.

Не са скунксовете животните с най-ужасна миризма. Когато се сблъска с опасност, по-ужасяваща смрад изпуска тамандуата (мексикански четирипръст мравояд).

Жълтогръбият дукер, който е вид антилопа, яде не само трева и плодове, но и всички птици, които успее да хване.

Иглите на таралеж са безопасни за околните само в първите 30 минути от живота му. След това те стават по-твърди и силни.

Защитните черупки на бебетата панголини (уникални плацентни бозайници, покрити с броня от кератинови люспи) са прекалено меки, така че в началото на живота им те са закрепени върху корема на майките им. В опасни ситуации тя ксе свива, като защитава себе си и бебето.

Слоновете имат козина не за да ги топли, а за да ги охлажда: тя отразява топлината от кожата им и им помага да задържат студения пясък, който хвърлят върху себе си, когато им е горещо.

Енотите имат много чувствителни рецептори на лапите си, като тези усещания се увеличават във водна среда. Благодарение на това, миещите мечки могат просто да докоснат нещо, за да разберат какво е то, както и да се изкачат по почти всяка повърхност.

Мечето се ражда с тегло от само 500 грама. Теглото му е 1000 пъти по-голямо като възрастен екземпляр.

По време на размножителния сезон еленът не само се бие с конкурентите си, но и носи корона от клонки, за да привлече женските.

Скатовете никога не виждат какво ядат: устата им е от едната страна, а очите от другата. Но обонянието им е много по-добро от визията им.

Пингвините мътят яйцата си на смени. Когато мъжкият отиде да яде, той не може да намери пътя обратно към гнездото и започва да крещи шумно. Женските разпознават гласовете на партньорите си сред хиляди други и крещят в отговор, така че те да знаят къде да се върнат.