Седемкратната победителка от Уимбълдън Серина Уилямс беше глобена с 10 хил. долара за повреда на един от тренировъчните кортове на турнира.

Звездата е нанесла щетите с ракетата си по време на тренировка, посочват организаторите, предава CNN.

Американката беше глобена с 10 хил. долара през 2016 г. на същия турнир, тъй като многократно чупи ракетата си в корта по време на двубой от втория кръг на надпреварата.

Австралиецът Бърнард Томич беше глобен през миналата седмица с цялата си парична награда от Уимбълдън в размер на 58 500 долара, тъй като не е отговорил на „изискваните професионални стандарти” по време на загубата му в първия кръг от Жо-Вилфред Цонга.

Италианецът Фабио Фонини също олекна с 3 хил. долара, след като каза, че „трябва бомба да избухне” в All England Club, след като загуби своя мач през уикенда.

Друг австралиец - Ник Кириос, пък беше глобен два пъти на турнира, респективно с 3 хил. и 5 хил. долара, за проява на неспортсментско поведение в мачовете си от първия и втория кръг на надпреварата.

Уругваецът Пабло Киевас и Арина Сабаленка от Беларус също бяха глобени с по 10 хил. долара за проява на неспортсменство.

Българската звезда Григор Димитров също ще бъде глобен от организаторите на Уимбълдън, тъй като не се яви на задължителната пресконференция след отпадането си в първия кръг. Според световните медии, глобата е в размер между 1 000 и 3 000 паунда.