Бившият крал на Малайзия се е развел със своята руска съпруга, която е бивша кралица на красотата, като това е станало само няколко седмици след раждането на техния син.

Новината идва въпреки, че в постове в социалната мрежа напоследък бившата Мис Москва и звезда от риалити предавания, показва колко е е щастлива в приказния си брак.

Изненадващата сватба на султан Мохамед Пети от Келантан (50 г.) и Риана Оксана Воеводина (27 г.) в руската столица през миналия ноември шокира малайзийците.

Сега документ за развод, показа, че бившият крал, който абдикира от престола си, е сложил край на отношенията им.

Разводът е регистриран като окончателен на 1 юли, информира New Straits Times в Куала Лумпур.

Бивша Мис Москва прие исляма и се омъжи за краля на Малайзия25-годишната лекарска дъщеря, която печели титлата Мис Москва през 2015 г., преди това работеше като модел в Китай и Тайланд

Сертификатът, който носи герба на Келантан, показва, че разводът е осъществен чрез произнасянето три пъти на думата 'талак', което представлява най-крайната и необратима форма на развод в исляма.

В публикацията се твърди, че сертификатът е копието предоставено на съпругата. Там тя е посочена с моминското си име Горбатенко.

Датата на развода е 22 юни, а мястото е Сингапур. Синът на султана и негова бивша вече съпруга се роди на 21 май.

Двамата бяха сключили брак на 7 юни миналата година, но мюсюлманската церемония не бе публична. Тяхната връзка излезе на бял свят, когато организираха пищна сватбена церемония в Москва.

Засега руската булка все още не е коментирала нищо в социалните медии.

През януари се появиха спекулации, че бракът не върви, но те бяха опровергани от бащата на булката Андрей Горбатенки. „Това са глупости. Не чета в интернет, но щях да съм първият, който да научи, ако има нещо такова“, каза тогава той

От двореца все още не са коментирали информацията за развода, пише DailyMail.