Бъкингамският дворец търси „амбициозен и квалифициран” готвач за работа в кралската кухня на Великобритания.

Подобна оферта би следвало да върви с подобаващо заплащане, но реалността не е точно такава.

Годишното брутно възнаграждение за тази длъжност възлиза на 22 076 паунда (27 629 долара).

Ако одобреният кандидат избере да получи настаняване и безплатна храна, то възнаграждението може да бъде намалено дори още повече, предава CNBC.

Според обявата, позицията предлага 33 дни платен отпуск на година (включително официалните празници) и достъп до „редица съоръжения за отдих”.

Новият готвач ще работи пет дни в седмицата.

Въпреки че позицията е за работа в Бъкингамския дворец, одобрения кандидат ще трябва да пътува и до други кралски имоти.

В обявата се посочва, че правилният кандидат трябва да изпитва страст към храната и кетъринг индустрията, да работи в екип и да бъде практичен, така че да предоставя необикновена услуга.

„Както можете да очаквате, стандартите са необикновенно високи тук, а всеки ден е натоварен, поради което трябва да бъдете амбициозен и квалифициран готвач”, пише в обявата.

По данни на националната статистика на Великобритания, средният седмичен доход на Острова през миналата година възлиза на 569 паунда, или 29 588 паунда на година.

Средният седмичен доход в Лондон достига 713 паунда, което прави 37 076 паунда на година.

Данни на сайта за работни оферти Indeed показват, че средната заплата за готвач в Лондон възлиза на 25 167 паунда.

При стартова заплата от 22 076 паунда за готвач в Бъкингамския дворец, сумата съвпада с препоръчителния почасов доход за Лондон, който възлиза на 10.55 паунда.

Във Великобритания минималното възнаграждение зависи от възрастта. За хора над 25 години минималната заплата е 8.21 паунда на час, което означава, че работник над тази възраст печели около 17 хил. паунда на година.

Какво се обърка с ресторантите на Джейми Оливър?Служителите на Jamie's Italian се надяваха, че всичко ще се промени към по-добро, но уви, нещата се развиха по различен начин

Работниците на възраст между 21 и 24 години получават минимум 7.70 паунда на час, а тези между 18 и 20 години работят срещу 6.15 паунда на час.

Говорител на Бъкингамския дворец коментира пред CNBC, че предлаганият пакет включва настаняване в центъра на Лондон и храна, което се приспада номинално от заплатата.

Според обявата одобреният кандидат ще може постоянно да подобравя уменията си чрез обучителни програми.