През 2013 г., или преди времето, в което Мелиса Алкантара беше наета от Ким Кардашиян Уест за нейн личен треньор, тя била почти фалирала сервитьорка в Бруклин, Ню Йорк, която не отделяла никакво внимание за тренировки.

„Живеех месец за месец“, казва тя пред CNBC. “Никога не съм спортувала, освен това пушех и качих близо 30 кг след раждането на дъщеря ми. Един ден се събудих и реших да променя нещо. Не можех да продължавам да живея по този начин."

Решена да промени начина си на живот, тя започва да работи по специална фитнес програма.

След първите 60 дни Алкантара вижда положителна промяна в тялото и здравето си. Това я вдъхновява да продължи напред и да се превърне в състезател по културизъм.

През 2017 г. нейният Instagram профил привлича вниманието на Ким Кардашиян, която я пита дали би желала да се премести в Лос Анжелис, където да е нейн личен треньор на пълен работен ден.

Мелиса Алкантара и съпругът ѝ вече обмисляли преместване в Ел Ей, така че с удоволствие приела работата.

До ден-днешен тя продължава да следва дневния си график, който ѝ носи успех. Нека видим какво прави Алкантара:

Ранно събуждане

Тя става в 4 часа и първото нещо, което прави, е да пие чаша кафе. Заедно с кафето тя чете малко от любимата си мотивационна книга, която ѝ позволява да започне деня по положителен начин. 34-годишната фитнес инструкторка обикновено не закусва, като първото ѝ хранене е около обяд.

Пропускам закуската, тъй като често се храня късно вечер, тъй като тогава огладнявам най-много, обяснява тя.

Периодичното гладуване, заедно с пропускането на закуска, през годините е доказано, че води до намаляване на теглото в краткосрочен период, но все още не са известни рисковете от практикуването му за по-дълги периоди от време.

Алтантара обаче вярва, че докато се храните с чисти продукти от природата, няма особено занчение дали пропускате хранене или не.

Тренировката

Тя обича да тренира около 8 часа сутрин, което се случва след 2-часова тренировка с Кардашиян-Уест.

„Обикновено тренирам за крака в два или три дни от седмицата и не правя кардио упражнения. Стремя се да ходя поне по 10 000 крачки на ден, това е моята кардио тренировка."

Повече вода

Алкантара казва, че поема много вода, при това без проблеми и всеки ден. „Стремя се да пия поне около 4 л дневно. Да, това е много и често ходя до тоалетната, но вече съм свикнала.

Пиенето на много вода е едно от най-добрите неща, които можете да направите за тялото си“, допълва тя.

Работа по стартъп компания

След тренировката е време и за малко сериозна работа. Алкантара казва, че отделя време на сайта си fitgurlmel.com, където могат да се намерят фитнес програми и здравословни хранителни режими. Тя също така работи и по първата си книга, която ще излезе тази есен.

Пазаруване

Личният треньор на Кардашиян казва, че отделя и известно време за пазаруване, защото трябва да внимава с какво пълни хладилника си. През деня тя хапва тост с яйца и пиле, както и ориз и боб. За вечеря се спира обикновено на риба, зеленчуци и ориз.

Сънят

Тя се опитва да спи по 5-6 часа дневно, но препоръчва да се спи между 7 и 9 часа. Малкото количество сън се налага заради кариерата и 8-годишната ѝ дъщеря, която също запълва голяма част от деня.

И запомнете, допълва тя: „Промяната не става за един ден, а отнема години тренировки“.