Със сигурност сте се възхищавали на начина на живот на богатите и известните. Знаете ли обаче колко струва, за да живеете като тях?

Никак не изненадващо, за да живееш луксозен живот, са необходими сериозни разходи - от огромните жилищни сметки през личните помощници и охраната.

Въпреки че повечето милиардери не говорят особено за разходите си, останалите 99% от населението от време на време се сдобиват с инфомация за това какво харчат богатите, пише Yahoo Finance, позовавайки се на публикация в GOBankingRates.

Разходи за имението: Варират, но могат да надхвърлят 15 000 долара на ден

Не е изненадващо, че домът ще е сред най-големите разходи, особено ако сте инвестирали в огромно имение, достойно за милиардер.

Ако станете милиардери, ежедневните разходи за дома ви ще варират в зависимост от цената му. Ако сте инвестирали над 100 млн. долара, както Джеф Грийн, чието имение в Бевърли хилс се продава за 129 млн. долара, ще плащате цяло състояние всеки ден.

Да предположим, че сте купили имота и сте платили начална вноска от 20%, това означава, че имате ипотечен кредит за 103.2 млн. долара. При фиксирана лихва от 3.875% за 30-годишна ипотека в САЩ, например, ще плащате около 485 285 долара на месец, или около 16 176 долара на ден.

Разбира се, ще плащате също така и имотни данъци, застраховки на дома и поддръжка, което ще увеличи разходите ви още повече. Така че по-добре да продължите да печелите милиарди.

Разходи за луксозни коли: 411 долара или повече на ден

Да живееш като милиардер означава да пътуваш със стил, а изборът на подходящата кола може да е от ключово значние за поддържането на имиджа на вашата марка. Като милиардер вероятно ще инвестирате в луксозно возило, като Ferrari или Bugatti.

Освен огромната цена, която ще платите за самия автомобил (Bugatti Veyron е струвало приблизително 3.2 млн. долара в Калифорния през 2014 г., според Edmunds), ще имате и сериозни разходи за поддържка. Смяна на гумите на авотмобила, която се налага след изминаването на 4 000 км, струва 33 000 долара, според уебсайта Secret Entourage.

Като се добавят другите разходи, като застраховки, данъци, обслужване и други, се очаква да плащате 150 000 долара на година, за да притежавате тази кола.

Ако приемем, че поддържате колата си добре и сменяте гумите й веднъж в годината, разходите ви ще са около 411 долара на ден, плюс вноските, застраховката, данъците и разходите за гориво.

10 милиардери, които фалирахаНякои от най-известните милиардери са обявявали фалит в някакъв етап от живота си, било то персонален или корпоративен

Разходи за луксозна яхта: До 5 890 долара на ден

Онова Bugatti може и да ви се стори като добра сделка, в сравнение с разходите за яхта. Разбира се, първо, имате разходи за построяването на плавателния съд, които не са никак малки. Дългата 140 метра суперяхта на Леонардо ди Каприо е струвала 200 млн. долара, според Daily Mail.

Разходите обаче не спират дотук. Ще трябва да плащате и за поддържка и екипаж на яхтата.

Според Daily Mail разходите за гориво на една суперяхта могат да достигнат 400 000 долара годишно. Разходите за док достигат 350 000 долара, а заплатите на персонала възлизат на 1.4 млн. долара годишно.

За яхта с пълен екипаж дневните разходи са 5 890 долара. Ако ограничавате харчовете и се лишите от екипажа, разходите падат до 2 054 долара дневно.

Разходи за забавления: До 82 191 долара дневно

Част от натрупването на богатство е създаването на подходящите контакти и като милиардер голяма част от работата ви е нетуъркингът. Това включва периодичното организирани на събирания, които са достатъчно разточителни, за да впечатлите своите супер богати приятели.

Организирането на голямо парти обаче не е никак евтино. Според New York Times милиардерът Стив Шварцман плаща 5 млн. долара за партито по случай 60-ия си рожден ден в Манхатън. Това обаче е нищо, в сравнение със сумата, платена за 70-я му рожден ден, която достига 20 млн. долара.

Ако приемем, че организирате три партита за по 10 млн. долара на година, това ще ви струва 30 млн. долара, или 82 191 долара на ден.

Разходи за личен треньор: 1 340 на ден за един час

Да, дори и богатите имат здравословни навици. В крайна сметка, за да се представите добре на вашето парти, трябва и да изглеждате добре. Като милиардер обаче вие не посещавате някой евтин фитнес — вие тренирате в личния си фитнес с луксозен личен треньор.

Тези разходи за тренировка може обаче да не са никак малки. Фабрис - основател на Fabrice Le Physique и личен фитнес инструктор на милиардерите, ги таксува по 1 340 долара на час за тренировка.

Така че, ако планирате да тренирате много, ще го усетите по джоба си още след няколко часа.

Разходи за личен готвач: 515 долара на ден, плюс бонуси

След като сте тренирали за 1 000 долара, е време да презаредите. Това обаче не означава да се занимавате с готвене. Като зает милиардер, вие вероятно използвате личен готвач на пълен работен ден, който готви вместо вас.

Изненадващо, личният готвач може да струва по-малко, отколкото си мислите. От Indeed информират, че заплатите на личните готвачи обикновено достигат таван от 188 000 долара годишно, което означава, че дневните ви разходи за личен готвач ще са средно 515 долара.

Вашите служители обаче може да очакват и бонуси, което ще увеличи разходите ви. Личният готвач на един милиардер споделя пред списание GQ, че е получил часовник Cartier и годишен бонус.

Разходи за бавачка: 220 долара на ден

Когато човек е милиардер, има голяма вероятност да е много зает заради работата си. Затова, ако имате деца, вероятно трябва да наемате хора, които да помагат в грижите за тях.

Паола Диана, която е основател на агенция за бавачки, обслужваща заможни семейства, разказва пред Daily Mail, че заплатата за бавачка, която живее със семейството, може да започва от около 80 000 долара годишно.

Това означава по около 220 долара на ден. Вероятно обаче ще трябва да покривате и други разходи. Ако пътувате семейно, например, трябва да сте готови да плащате разходите и на бавачката.

Разходи за иконом: 272 долара на ден

Поддържането на имението ви в безупречен вид изисква много работа и вероятно ще имате нужда от иконом, който да ви помага. Средната заплата за иконом е 56 000 долара годишно, според PayScale. Таванът обикновено е 99 610 долара, което означава по 272 долара на ден.

Разходи за почистване: 267 долара или повече на ден

Поддръжката на огромно имение изисква доста работа, така че част от това да живееш като милиардер включва и това да плащаш за почистване.

Разходите за почистване не са от най-големите, въпреки че рапърът и продуцент Доктор Дре, който се определи като “първия милиардер в хип-хопа”, е плащал на камериерката си по 1 870 долара на седмица, или около 267 долара на ден, според New York Daily News.

Разходи за външна поддръжка на дома: 125 долара или повече на ден

Когато плащате за поддръжката на вашето имение, не забравяйте откритата му част, в това число и басейна. Градинарите печелят до 45 852 долара годишно, което означава 125 долара на ден, според PayScale.

Така че ако имате четирима градинари, ще плащате по 500 долара на ден. Разбира се, ако искате някакви подобрения, това ще увеличи разходите ви, тъй като ще трябва да плащате за материали, разрешителни и ландшафтно проектиране.

Разходи за лична охрана: 21 370 долара на ден

Защитата на луксозните ви вещи вероятно ще е основен приоритет, така че ще трябва да плащате за охрана, особено ако сте се сдобили и с малко слава покрай богатството си.

Разходите за екип охранители, който пътува с вас, може да станат значителни с времето. Facebook, например, е платила 7.3 млн. долара през 2017 г. за личната охрана на Марк Закърбърг, според Fortune.

Ако плащате от джоба си за такова ниво на охрана, това ще ви струва около 21 370 долара на ден. Това обаче ще е допълнително към другите форми на охрана, като охранителна система за дома ви.

10 причини защо не искате да сте милиардерБезсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира между беден и богат пациент, винаги би заложил на богатия. Защо? Защото заможният вече знае, че парите не са отговор на неговите проблеми

Разходи за личен помощник: 246 долара или повече на ден

Няма да ви е нужна помощ единствено вкъщи. Когато се опитвате да балансирате програмата и ангажиментите, личният помощник (или двама) може да опрости живота ви.

Добрият личен помощник обаче не излиза никак евтино. Опитните лични помощници на супербогатите печелят поне по 90 000 долара годишно, а дори абсолютните новобранци започва със заплата от 50 000 на година, според NextShark. Ако изберете опитен асистент, се очаква да плащате най-малко по 246 долара на ден, плюс бонуси.

Ако търсите помощници със строго специализарни умения, може да плащате и повече. Според CNBC, милиардерът Сам Уайли плаща на двама асистенти по 32 000 долара всеки месец, или по малко над 500 долара на асистент на ден.

Адвокати и правни разходи: 1 500 долара на таксуван час

Когато човек стане милиардер, да има добър екип от адвокати е от основна важност. Не е задължително да плащате правни разходи всеки ден, но ако сте въвлечени в някакво съдебно дело, ще натрупате сериозни сметки.

Милиардерът Питър Тийл, например, плати близо 10 млн. долара, за да финансира съдебното дело на Хълк Хоган срещу Gawker Media, информира Fox News. Според публикация на Fortune, пък водещите адвокати могат да таксуват клиентите си с до 1 500 долара на час.

Така че, ако имате правни проблеми, разходите ви на ден само за това може да са хиляди долари.

Разходи за ваканционен имот: Варират, но може да достигнат 3 000 долара на ден

Имението, което наричат дом, може да струва много, но повечето милиардери не се ограничават само до едно жилище. Има голяма вероятност да плащате и за един или два ваканционни имота.

Ваканционният имот на Марк Закърбърг в Хавай струваше 100 млн. долара, а жилището на Майкъл Блумбърг в Лондон струва 26 млн. долара, според Forbes.

Ако изберето по-скромен имот, като Блумбърг, и платите 20% начална вноска с 30-годишната ипотека с фискирана лихва от 3.875%, ще плащате месечни вноски от по 116 076 долара, или 3 816 долара на ден.

Да не забравяме и имотните данъци, комуналните сметки и поддръжката, както и разходите за евентуални домашни помощници.

Разходи за частен самолет: 2 254 долара или повече на ден

Милиардерският статут означава, че может да прескочите опашките на летището и да пътувате със стил в частния си самолет. Както всеки друг символ на обществено положение обаче, притежанието на самолет с супер скъпо и е един от начините, по който богатите харчат много пари.

Можете да очаквате да похарчите най-малко 10 млн. долара за използван самолет Cessna Citation X от 2011 г. с малко летателни часове, според Aviation Voice. Ще плащате също така по около 3 000 долара на месец за съхранението му, а всяко зареждане, дори и на по-икономичен самолет, може да струва 11 000 долара.

Освен това, ще имате около 215 000 долара разходи за екипажа на година, плюс стотици долари на час за поддръжка. Дори и ако вече сте изплатили напълно самолета си, можете да очаквате да плащате минимум 823 000 долара годишно за съхранение, гориво и екипаж, ако зареждате всяка седмица. Това означава по 2 254 долара дневно, което си е доста солена цена, за да летите в лукс.

Общите разходи, за да живеете като милиардер, възлизат на 134 601 долара или повече дневно

Ако искате да живеете като милиардер, дори и страхотната годишна заплата може да покрие само основните ви разходи за ден. Ако приемем, че спестите някои разходи, като например наемането на един иконом вместо двама и на един градинар, вместо цял екип, разходите ви на ден все още ще са шестцифрени.

За да покривате основните си разходи, имате нужда от доходи след данъци в размер на над 49 млн. долара само за тях и вероятно много повече, за да можете и да инвестирате, да спестявате и да купувате нови имоти.

Със сериозна доза сигурност може да се каже, че в сравнение с всичко това, настоящите ви дневни разходи си изглеждат направо приемливи.