Робърд Хенд беше избран за Учител на 2019 г. на американския щат Вашингтон.

Една от наградите му беше да прекара един следобед с Бил Гейтс, а срещата беше документирана от милиардера за неговия блог и канал в YouTube.

Хенд преподава семейни и потребителски науки, или предметът, който в миналото се казваше "икономика на домакинството", информира Business Insider.

Той включва и готварските уроци, които никога не губят своята популярност. Част от предмета е и "животът след гимназията", който помага на учениците да кандидатстват за работа и да управляват пари.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс дарява сериозни средства за всевъзможни образователни каузи. Затова не беше никак изненадващо, че Бил Гейтс се съгласи да се срещне с Учителя на годината от неговия роден щат.

Малко по-изненадващо обаче е, че Гейтс се съгласи на урок по готвене от него. По време на срещата ммилиардерът предупреждава Хенд още от самото начало, че си има работа с ученик, който не е особено сръчен в кухнята.

Хенд първо научава Гейтс как да разреже цяло пиле. Купуването на цяло пиле излиза по-евтино, а нарязването на пилето, както всеки готвач знае, не е особено трудно за научаване.

След като пилето е готово, Гейтс го опитва и казва, че храната е „наистина добра“, добавяйки, че може да изненада семейството си и да приготви същото ястие и вкъщи.

Гейтс обаче не е съвсем скаран с кухнята, тъй като е казвал, че вкъщи често той е човекът, който мие съдовете след вечеря.