Пиковият туристически сезон вече е зад гърба ни. Идва времето на приятните есенни багри.

Можете да се възползвате от красотата на сезона и да посетите красиви кътчета, особено вдъхновяващи и пленителни през октомври.

Търсите идеи? Даваме ги.

Мавриций – Тропическият рай
Мавриций предлага приятни температури през цялата година. През октомври обаче е най-доброто време за посещение на острова. Тогава е по-сухо и нивото на влагата е значително по-ниско. Слънчевите дни са гарантирани.

Най-доброто време за посещение: от май до декември.

Гърция – Идилични селца
Най-удачният момент да посетите острови, като Санторини, Миконос, Корфу и Кефалония, е през октомври. Тогава време е топло, а тълпите са се поразредили.

Най-доброто време за посещение: от средата на април до средата на юни или от септември до средата на октомври.

Мексико – Архитектурни чудеса
Мексико е едно от красивите места по света през октомври. Именно тогава се провежда едно от най-големите културни събития там.

Най-доброто време за посещение: от декември до април, но заради фестивала препоръчваме и октомври.

Испания – Кулинарно пиршество
Ако сте в Испания през октомври, то вие сте сред най-големите късметлии на света. Има изобилие от обществени инициативи, сред които събиране на орехи, дегустация на вина в Каталуния, изкачване на вулкана Тейде и т.н. През този месец в Испания е по-сухо и топло, отколкото в ред други европейски страни.

Най-доброто време за посещение: от март до май, от септември до ноември.

Франция – Изкуство на световно ниво
Отидете във Франция през октомври. Тогава температурите са умерени и се организират доста фестивали. Не пропускайте местния Oktoberfest. Той ще ви предложи традиционна бира, германска храна и музика. В Париж ви очаква Дисниленд!

Най-доброто време за посещение: от април до юни, от септември до ноември.

Прага – Исторически перли
Една от пленяващите дестинации през октомври е съвсем близо до нас – Прага. Октомври ще се запомни, ако успеете тази година да стъпите на тамошна почва. Отново очаквайте фестивали, традиционна бира, печени меса, сладкиши и т.н.

Най-доброто време за посещение: от средата на април до средата на октомври.

Тайван – Прекрасни гледки
От храмове до големи търговски молове, нощни пазари и евтина, но вкусна бира, Тайван ще заеме своето специално място в сърцето ви.

Най-доброто време за посещение: от март до май, от септември до ноември.

8 Instagram дестинации, които да посетите през октомври Есен на Индийския океан. Защо не?

Дубай – Потапяне в източните традиции
През летните месеци Дубай е наистина горещо място. Ако искате по-ниски температури, предразполагащи към повече разходки на открито, то посетете тази дестинация през октомври.

Най-доброто време за посещение: от октомври до март.

Дъблин – За среднощни приключения
Можете да получите най-доброто от Дъблин през октомври. Разгледайте парковете, замъците и задните улички на този пъстър град. Послушайте малко музика на живо, посетете пивоварна!

Най-доброто време за посещение: от април до май, в средата на октомври.