Към електромобила съвременните шофьори предявяват ред изисквания: този автомобил трябва да бъде практичен, технологичен, да предлага голям пробег и да е с високи динамични характеристики.

В голяма степен Tesla Model 3 съответства на тези критерии.

Необходим фактор е още безопасността.

Електромобилът, подобно на всяка друга кола, има нужда от здраво купе. В неотдавнашно пътно транспортно произшествие в Швейцария Tesla Model 3 е ударена от 7.5-тонен камион, чийто шофьор се движел с 60 км/ч и пропуска да спре на червен сигнал на светофара.

Като резултат американският електромобил сериозно пострадал. Лявата му страна изглежда страховита.

От удара Model 3 се блъска и в стълб, като задната дясна част на колата е смачкана. Шофьорът – 33-годишният германец Тобиас Фрей, оцелява.

Tesla се радва на специално отношение в КитайИлон Мъск се завърна в САЩ след посещение в Китай с новината, че неговата компания за електрически автомобили е получила данъчно облекчение от китайските власти.

В знак на благодарност към Tesla и Илон Мъск, Фрей пише в Twitter. Той се радва, че автомобилът е създаден толкова здрав, че е спасил живота му.

Освен това публикува видеозапис от катастрофата и се извинява за разбития екран на ноутбука си, който леко влошава качеството на картината.