Нека ви кажем защо в определени моменти стигате до преяждане и защо изпитвате глад по-често, отколкото действително е необходимо на вашия организъм.

Не обичате да поддържате ред у дома
Звучи като обвинение, тъй като това, което един човек смята за истински мини хаос, за друг е „творчески безпорядък“. Наблюденията на учени сочат, че ако искате да започнете да спазвате диета, първо трябва да направите основно почистване на дома. Особено на кухнята!

В хладилника ви има твърде много продукти
Извън пределите на дома се оказва, че е простичко да спазваме правилата на здравословното хранене. В ресторант и дори в заведение за бързо хранене е възможно да се овладеете и да намерите в менюто нещо наистина полезно.

Ако обаче имате навика у дома да отваряте хладилника и да посягате към вредните храни, то преяждането е ваш верен другар. Можете да се справите с навика си, като организирате по-добре съдържанието на хладилника.

Зависими сте от овкусителите
Прословутата троица е известна – без овкусители, ГМО и ароматизатори. В много продукти на пазара можете да откриете именно тези неща, които засилват апетита, правят храната страшно вкусна и сме способни да ядем часове наред.

Имате ниска самооценка
Много хора са недоволни от външния си вид, но не го признават. У тях дори може да е формирано желанието постоянно да се сравняват с известни личности по кориците на списанията.

Ако сравнението се окаже в полза на другата страна, самообвинението е в кърпа вързано. Оттук се натрупва стрес и започвате да преяждате.

Какво е общото между захарта и алкохола?Оказва се, че имат повече общи неща, отколкото предполагате

Вие сте жена
Любопитен научен факт е, че жените по-трудно устояват пред кулинарните съблазни.

Имате скрити заболявания
Хроничните възпалителни заболявания са прекият път към излишните килограми. Учени са доказали, че наличието на хронични възпаления са способни да се отразят негативно върху вкусовите рецептори.

Нервните им окончания се повреждат. Поради това изпитвате апетит за калорични сосове, наливане с вредни напитки и т.н.

Заемате лидерска позиция
Ръководите цял отдел? Вие сте лидерът в колектива? Напрегнатото ежедневие е друг фактор, който ни тласка към преяждането.