Много хора вярват, че сънищата не са просто образи, произведени от собствената ни психика, а по-скоро мост, който свързва подсъзнанието със съзнанието.

В зависимост от собственото ни благосъстояние, ниво на стрес, умора и дори какво сме яли за вечеря, подсъзнанието ни поднася различни теми, които възпроизвеждаме под една или друга форма по време на сън.

Какво означават обаче някои от най-често повтарящите се сцени, за които хората споделят и повод ли са те за тревога?

Падане

Ако падате насън, вероятно изпитвате някакво безпокойство в реалния живот поради загуба на контрол. Или сте преминали през някои големи промени, които ви карат да се чувствате безпомощни. Но това може да бъде и за добро - показва вашия свободен дух и липса на какъвто и да е страх.

Преследване

Сънищата с преследване са сред най-неприятните. В зависимост от кого бягате, подобни сънища могат да означават няколко неща: бягате от някои проблеми; преследвани сте от страхове и желания, както и страст. Опитайте се да запомните от кого или от какво бягате, и значението на съня ще се разкрие.

Голи на публично място

Да си гол на публично място не е нещо, което никой би искал в реалния живот, но това е сред най-често срещаните сънища, които хората имат.

Темата е тясно свързана с това да не можете да изразите себе си и да се страхувате, че хората ще разберат за всички онези несъвършенства, които имате. Ако видите някого, когото познавате в подобна ситуация - това означава, че се притеснявате да не го изложите по някакъв начин.

Изпит/ тест

Изпитите и тестовете са сред онези стресови ситуации, които продължават да ви преследват дори в сънищата. Това може да означава, че се страхувате от провал, а ако в съня си сте неподготвен за изпита, може да означава, че не сте подготвени за предизвикателствата и трудностите на реалния живот.

Летене

Летенето насън може да означава различни неща, в зависимост от вашите емоции. През повечето време това са сънища, свързани с вълнуващо преживяване, което никога не можете да имате в реалния живот.

Такива сънища обикновено означават свобода и независимост, които чувстваме, но те също могат да бъдат и знак, че се опитвате да избягате от нещо в живота си.

Падане на зъбите

Сънищата със загуба на зъби имат различни значения. Това може да е знак, че сте безсилни в ежедневието си, но и означава загуба на доверие, а в някои случаи може да показва развалена връзка.

Вода

Да сънувате голям водоизточник не е нито добро, нито лошо. Водата представлява вашето емоционално състояние, така че в зависимост от това, което виждате, можете да правите изводи за собственото си благополучие.

Бистрата вода символизира спокойствие, докато бурна или мътна вода показва, че се давим в емоциите си и нямаме контрол над тях.

Изневяра

Ако сънувате, че вашият партньор е неверен към вас, това е сигурен знак, че не сте сигурни в отношенията си. Вашите съмнения се превръщат в сценарии за съня, подхранвани от липсата на доверие и лоша комуникация.

Ако имате такива сънища, време е да разгледате по-отблизо отношенията си и да видите дали искрата все още е там.

Нова стая

Ако случайно откриете някоя нова, неизползвана стая, това е добре, защото сте осъзнали нещо или сте се доближили до разбирането на нещо много важно за себе си. Бялата стая е като чист бял лист, което показва, че сте готови да започнете наново или поне да опитате някои нови неща.