Светът на кралете изглежда примамлив и приказен за много хора. Очевидно, с тези великолепни бижута, тоалети, дворци и събития, имат вид на хора, които разполагат с всичко.

Животът на британското кралско семейство обаче не е само блясък и лукс. Всъщност, те трябва да се придържат към доста правила и разпоредби, за да бъдат част от такава престижна линия.

От дрескода до етикетните правила и много други, Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и всички останали трябва да се съобразяват с много от високите стандарти, които са поставени пред тях.

Ето кои са някои от правилата за красота, които са задължителни и не търпят компромис.

Трябва да поддържат ноктите си къси и чисти

Когато повечето хора мислят за красотата, те смятат, че става дума за грима, косата и кожата. И макар че това със сигурност са всички важни аспекти, фокусът не е само върху тези три области. Например, ноктите на ръцете и краката са голяма част от процедурите за красота в наши дни.

От маникюр и педикюр до изкуствени нокти и лак, начинът, по който изглежда, може да каже много за човека. Но Кейт Мидълтън или Меган Маркъл имат ограничения. Те трябва да бъдат само с бледо розов лак и късо изрязани нокти. Това е наредено от кралицата и не се прави компромис.

Косата трябва да бъде естествена и прибрана

Членовете на кралското семейство нямат голяма свобода относно косите си. Етикетът изисква да са винаги с прибрани (не хвърчащи) коси и в естествени цветове. Дори и когато спортуват, косата трябва да е на опашка и без никакви щипки или в небрежен кок.

Гримът за очи трябва да е семпъл

Има няколко правила, що се отнася до грима. Очевидно жените в кралското семейство носят грим, но той е изключително семпъл. Ако има по-силни цветове, те са само по определен повод и за вечерно събитие.

Те се насърчават да носят червило, а кралицата дори има собствен нюанс

Колкото и кралица Елизабет II да е дискретна в грима и прическата, няма как да отрече факта, че обича червило. Всъщност, според Harper's Bazaar, кралицата настоява за червило, но само в приглушени нюанси.

Смята се, че дори държи личният й нюанс на червило да съответства на дрехите й по време на церемонията по коронясването през 1952 г. - „Балморалното червило“, което продължава да носи и до днес.

Забранено е оправянето на грима на публично място

Няма нищо лошо една жена да оправи грима си на публично място, но не и ако е част от кралското семейство. Независимо че са с часове на определени мероприятия, никога няма да видите Кейт или Меган да вадят огледалце. Те просто си имат персонал, който има грижата да поддържа перфектния им вид.

Важно е да променят прическите си

Само защото кралското семейство трябва да спазва много правила за красота, не означава, че те не могат да се забавляват, когато става дума за прическите. Разбира се, косите им винаги трябва да бъдат укротени, но това не означава, че трябва да бъдат в един и същи стил всеки ден.

Трябва да се грижат добре за кожата си

Членовете на кралското семейство трябва да се грижат много за кожата си. Без значение какви са специфичните процедури, от изключителна важност е да поддържат лицето си да изглежда здраво, чисто и блестящо.