Марк Закърбърг - петият най-богат човек в света, изрази интересно мнение в контекста на думите на Бърни Сандърс, един от кандидатите за президент на САЩ на предстоящите избори, че милиардери не трябва да съществуват.

„Не знам дали разполагам с точния праг колко пари трябва да притежава някой, но на определено ниво никой не заслужава да има толкова много пари”, каза изпълнителният директор на Facebook в отговор на въпрос на служител по време на събитие в централата на компанията, предава CNN.

Закърбърг притежава лично състояние от близо 70 млрд. долара, по данни на Bloomberg Billionaires Index. Преди време милиардерът се зарече, че ще раздаде 99% от акциите си в Facebook.

„Смятам, че ако човек прави нещо истински добро, то той ще бъде възнаграден, но мисля, че част от богатството, което може да се натрупа, е неразумно”, казва той.

В необичаен ход Закърбърг реши да предава кадри от събитието чрез стрийм на живо, след като аудио от предходната среща с персонала през юли изтече по медиите през миналата седмица.

„Нашата сесия за въпроси и отговори е една от любимите ми традиции и след като стенограма от една от тях беше публикувана онлайн по-рано през тази седмица, смятам, че би било хубаво да покажем на всички, както представляват тези сесии”, написа Закърбърг в публикация на неговия личен профил в Facebook.

В изтеклия звуков файл, публикуван от The Verge, Закърбърг коментира Елизабет Уорън - друг кандидат за президент, признавайки пред служителите, че евентуална нейна победа на изборите ще означава лоша новина за Facebook, имайки предвид нейните обещание да разтури технологичните компании.

На последната среща със служителите Закърбърг беше попитан дали може да остане безпристрастен по отношение на кандидата за президент Елизабет Уорън с оглед предишните си изявления по нейн адрес.

„Нека не се опитваме да я антагонизираме допълнително. Предпочитам някой да бъде избран, дори да не съм съгласен с тях за всичко, което не мисля, че е проблемът тук, вместо да не им дадем възможността да кажат това, което мислят”, каза Закърбърг.

Защо никой вече не се смее на шегите на Марк Закърбърг?Няма друг представител на Силициевата долина, който да е съсредоточил в себе си толкова много власт над технологичен гигант

Уорън обра новинарските заглавия, след като по-рано през тази година излезе с план да разбие технологичните гиганти, като Facebook, Amazon и Google.

„Имаме някой като Елизабет Уорън, която мисли, че правилният отговор е да се разбият компаниите”, казва шeфът на Facebook през лятото, според изтеклите аудиофайлове.

"Ако тя бъде избрана за президент, мога да се обзаложа, че ще имаме правно предизвикателство и бих заложил, че ние ще спечелим. А ще продължи ли това да бъде кофти за нас? Да”, казва той.

„Но вижте, ако в края на краищата, някой се опитва да заплашва нещо толкова екзистенциално, то тогава трябва да се борите”, добавя той.