Шест от най-често срещаните грешки при готвене на паста

Кой не обича една хубава чиния, пълна с вкусна паста? Тя е бърза за приготвяне, здравословна и засищаща.
Но приготвянето на паста си има своите тънкости. И колкото и лесна да изглежда за готвене, се оказва, че има често срещани грешки, които хората допускат по време на готвенето й.
Ето няколко от тях:
1. Използват твърде малък съд
Разбира се, всеки би предпочел да измие по-малка тенджера след готвене, но това не е извинение да използвате по-малък съд за варене! Ако приготвяте макароните в голям съд с много вода, резултатът ще бъде по-добър спрямо използването на малък съд с по-малко вода.
Освен това е по-малка вероятността да се окажете със залепнала каша.
2. Изсипвате сос върху макароните
Последните етапи от процеса на готвене могат да направят или провалят ястието. Съединението на соса с пастата е процесът, който прави от простото ястие гурме блюдо.
Докато макароните се готвят, направете или загрейте соса си в широк тиган. Когато пастата е почти готова, добавете я към соса и завършете готвенето й там.
3. Не използвате водата на пастата
Солената, нишестена вода е истинско злато и ще направи соса ви неустоим. Нишестето ще добави плътност и ще помогне на соса да се задържи за макароните.
4. Добавяте масло към водата
Ако мислите, че олио или зехтин към водата ще предотврати залепването на макароните, грешите. Най-много да направите така, че сосът да не може да се задържи.
5. Сервирате пастата в чиния
Дори и да имате сравнително гъст сос за макаронени изделия, е добра идея да сервирате пастата в купа, вместо в чиния. Извитата купа ще запази макароните ви по-топли и ще бъде по-лесна за ядене.
6. Да не чакате водата да заври
Колкото и да сте гладни или нетърпеливи, винаги чакайте водата за пастата да заври. Ако я добавите към водата, преди да започне да ври, ще трябва повече време, докато достигнете до точката на кипене. И докато това не се случи, вашите макарони просто ще се киснат в топла вода и текстурата им вероятно ще пострада от това.