Хитовият филм Joker (Жокера), който разказва историята на едноименния злодей от вселената на Батман, се превърна в най-доходоносния филм за всички времена, оценен с R-рейтинг.

С този рейтинг се отбелязват филмите, които могат да се гледат от лица под 17-годишна възраст само с пълнолетен придружител.

Лентата, в която блести актьорът Хоакин Финикс, записва глобални приходи от 788 млн. долара, потвърдиха от Warner Bros в края на миналата седмица.

Това се оказа достатъчно Жокера да измести Deadpool от лидерската позиция, тъй като филмът от 2016 г. е генерирал приходи за 783 млн. долара, предава CNBC.

Звездата от Deadpool Раян Рейнълдс отбеляза постижението на Жoкера в социалните мрежи.

Въпреки че филмът отчита най-много приходи от всички останали R филми в историята, все още има дълъг път пред него, преди да се превърне в най-доходоносната R лента на щатския пазар.

Рекордът в САЩ все още се държи от филма на Мел Гибсън „Страстите Христови”, който генерира приходи от 370 млн. долара в Северна Америка през 2004 г. Жокера досега може да се похвали с приходи от 259 млн. долара на домашния си пазар.

В отиващия си уикенд Жокера успя да изкара цели 96 млн. долара в Северна Америка.

„Жокера е действително изненадващ успех”, казва Пол Дегарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore, добавяйки, че въпреки неговата противоречивост, лентата се радва на изключително внимание из киносалоните по света.