На автошоу в Токио, което се организира един път на две години, Lexus представи електрическия прототип на бъдещия Lexus LF-30.

Освен футуристичия дизайн, основен елемент в концепта е разположението на електромоторите на всяко от четирите колела.

По този начин LF-30 може да бъде както с предно задвижване, така и със задно. Резултатът е много по-добро ниво на управление.

Сумарно возилото разполага с 536 к.с.

Гореописаната концепция е позволила на инженерите и дизайнерите на Lexus да получат повече свобода при работата върху екстериора и интериора.

По своята същност монообемният корпус има стремителен профил, масивна предница, два типа „крило на чайка“ и стъклен купол, който покрива целия пътнически салон.

Самият дизайн на салона на Lexus LF-30 наподобява космически кораб или звездолет. Щурвал, екрани около шофьора, централна конзола и т.н. Все едно се пренасяте в бъдещето.

Полицейска кола Tesla остана без батерия по време на преследванеЕлектрическа полицейска кола с марка Tesla изтощи батерията си във възможно най-лошия момент – по време на преследване на нарушител.

Особена гордост за японците са предните седалки, които благодарение на специална система могат индивидуално да се настройват спрямо всеки шофьор.

Сред другите особености на Lexus LF-30 е безжично зареждане и автопилот с възможност за автоматично паркиране.