Година след година празничният период е придружен от редица традиции, като включването на коледните светлини и гърмящата отвсякъде коледна музика.

В последно време към тях се присъединиха и празничните реклами, с които всяка компания се бори да бъде наречена "най-сантименталната".

Кой може да забрави рекламата на John Lewis от 2011 г., в която малко момче с нетърпение чака Коледа, за да поднесе подарък на родителите си, или пък рекламата на Sainsbury от 2014 г., която изобразява коледното примирие от Първата световна война от 1914 г.?

Ето 12 от най-емоционалните коледни реклами, излъчвани някога, според британския вестник Independent:

Дългото чакане, John Lewis, 2011 г.

Рекламата започва с малко момче, което разочароващо гледа часовника, докато чака да дойде Коледа.

Макар той първоначално да изглежда като типично дете, отчаяно копнеещо за многобройните си подаръци, ситуацията съвсем не е такава.

В коледната сутрин момчето изскача от леглото, игнорирайки подаръците на пода в стаята си, за да може да извади подаръка, който крие за родителите си в задната част на гардероба си.

1914, Sainsbury, 2014 г.


На Коледа през 1914 г. британските и германските войници на Западния фронт приблизително 100 000 войници участват в неофициални примирие, общувайки помежду си в чест на празниците.

През 2014 г. - 100 години след примирието, Sainsbury пуска рекламата си, изобразяваща събитието, в партньорство с The Royal British Legion.

Всички печалби от продажбата на шоколада след пускането на рекламата са предоставени на благотворителна организация в подкрепа на ветерани от британските въоръжени сили и техните семейства.

Човек на Луната, John Lewis, 2015 г.


Близо милион възрастни хора във Великобритания изпитват самота по време на празничния сезон, според Age UK.

Това е подчертано в коледната реклама на John Lewis от 2015 г., която показва младо момиче на Земята, осъществяващо връзка с възрастен мъж, пребиваващ на Луната.

Коледното бедствие на Мог, Sainsbury, 2015 г.


За котката Мог изглежда нищо не е наред в рекламата на Sainsbury от 2015 г.

След като потрошава посудата, съсипва подаръците и елхата, изглежда, че коледният ден на семейството й е съсипан.

Ило поне докато съседите им не се обединяват, за да помогнат да се почисти домът им и да отрупат коледната трапеза с храна.

Прибирам се, Edeka, 2015 г.

.


Тази реклама на немската марка Edeka се превърна в хит през 2015 г., разказвайки историята на възрастен мъж, който не може да накара семейството му да го посети за Коледа.

Всичките му деца получават съобщение, в което се казва, че баща им е починал, като ги подтиква да се върнат у дома възможно най-скоро.

Веднага след като пристигнат, те са шокирани от огромна коледна изненада, която със сигурност ще накара дори и най-студените сърца да пролеят сълза.

Пингвинът Монти, John Lewis, 2014 г.


Тази реклама на John Lewis от 2014 г. показва приятелството между малко момче и пингвин, наречен Монти.

Момчето осъзнава, че нещо липсва в живота на Монти, когато пингвинът показва признаци на самота. Затова той решава да подари на приятеля си любов за Коледа.



Английски за начинаещи, Allegro, 2016 г.


Преди няколко години полската компания Allegro пусна реклама, в която се вижда възрастен мъж, учещ английски.

Човекът работи много усилено, за да подобри познанията си, като мотивацията му не става ясна до края на видеото, когато той посещава семейство във Великобритания за Коледа и среща внучката си за първи път.

Пътуването, John Lewis, 2012 г.


Преди шест години тази коледна реклама на John Lewis разбуни сърцата на зрителите, докато гледаха как снежен човек се стреми да купи перфектен подарък за неговата любов.

Тази реклама е превърната в детска книжка с картинки скоро след първата си екранизация.

Мечката и заекът, John Lewis, 2013 г.

Снежният човек, Irn Bru, 2016 г.

Празниците идват, Coca-Cola, 1995 г.

За коледа с любов от баба Коледа, Marks & Spencer, 2016 г.