Всяка вещ може да се превърне в луксозна стока, ако е позлатена или произведена от известна марка или дизайнер.

С наближаването на празниците, от Business Insider подбраха няколко луксозни предмета – от кучешка каишка и четна за зъби до пожарогасител, кофа за боклук и дори презервативи. Вижте ги:

Презервативи Saint Laurent

Днес една бройка от тези презервативи се продава за около 5 лв. Опаковката им може да бъде на зебра, леопард или дори шахматна дъска.

30 гр хайвер

Това 33-грамово барче с дехидратиран хайвер, увито в злато фолио, се предлага срещу 99 долара за брой.

Кучешка каишка

Това не е каквато и да е каишка. Това е каишка за вашето куче от... Mercedes. Е, да, не е евтина, ще ви струва около 110 долара.

Четка за зъби

Швейцарската компания Swiss Smile пусна на пазара четка и паста за зъби срещу 119 долара. Пастата за зъби съдържа 23.75-каратов златен прашец, с който наистина ще можете да миете зъбите си със злато.

Четка за коса

Още един луксозен продукт, този път с цена от 240 долара. Четката за коса Mason Pearson е ръчно изработка с естествен косъм от първокласен глиган.

Кламер

Да, точно така... Prada продава един-единствен кламер срещу 240 долара. Съвсем спокойно можете да го ползвате, за да защипвате парите си с него.

Пожарогасител

Ако вкъщи или в колата нямате пожарогасител, ето ви един, който ще ви струва 250 долара.

Шапка

Burberry в момента продава шапка срещу 320 долара. Ако я загледате, ще си кажете, че това е съвсем обикновена шапка, с която да предпазите главата си от слънцето. Да, но тази е Burberry.

Ключодържател

Louis Vuitton пък ни предлага ключодържател за „само“ 920 долара, което представлява 1633 лв. Чаровно, но доста скъпо, нали?

Чадър

Дори и при чадърите може да имаме лукс. Dolce & Gabbana създадоха чадър, който представлява глава на орел като дръжка. Цената му... 1395 долара, или малко под 2500 лв.

Бебешко корито

Трябва ли ви подарък за бебе? Е, това е чудесна идея – бебешко корито, което обаче е инкрустирано с камъни Swarovski. Цената му е 5200 долара, или 9230 лв.

Кутия за шапки

Ако разполагате с няколко шапки, може би знаете какво представляват кутиите за шапки. Е, такива могат да се намерят и за по 40-50 лв., но тази все пак е Gucci. Цената е 5800 долара, или малко над 10 000 лв.

Кошче за боклук

Изработен от кленово дърво и с марка Hermes, този кош, с който можете да украсите дома си, ще ви струва 7600 долара. А това са близо 13 500 лв. Не вярвахме, че кошчетата за боклук могат да са луксозни, но ето че и това се случи.

Монополи

Лондонска компания изработва луксозно Монополи, при което дори съставните му части са от сребро. Ръчната изработка вдига цената до 5000 – 15000 долара, в зависимост от различните модели.

Готварска печка

Сътрудничеството между Smeg и Dolce & Gabbana роди няколко луксозни продукта – готварска печка за 10 хил. долара (около 17 800 лв.), тостер за 850 долара (около 1500 лв.) и експресо машина за 1500 долара (около 2660 лв.)

Комплект за шах

Този комплекс за шах, описван от Tiffany като всекидневна вещ, ще ви зарадва за Коледа срещу скромните 75 000 долара. Да, това са около 133 000 лв., което е цената на двустаен апартамент в София. Но защо е толкова скъпо – най-вече заради бранда, както и златото, и среброто, вложени в него.