На Хаваите е по-лесно да изоставите старата си кола край пътя, отколкото законно да я изхвърлите - факт, който причинява големи главоболия на властите.

Всяка година държавата харчи стотици хиляди долари на данъкоплатците за изтегляне на изоставени превозни средства.

Все още обаче огромна част от тях гният по полетата и в гората, съобщава Amusing Planet.

Хавай е изпълен с временно пребиваващи, които непрекъснато се движат на и извън островите. Когато напускат района, те често изоставят колите си, защото е по-евтино.

Правилната процедура е или да продадеш колата, или да я бракуваш. Това обаче изобщо не е лесно.

Продажбата на автомобил изисква 3 документа - регистрация, технически преглед и документ за собственост. Придобиването и актуализирането на тези документи е трудно, скъпо и отнема много време.

Всеки, който желае законно да продаде своето превозно средство, трябва да премине през цял лабиринт от абсурдни правила.

Например не можете да подновите регистрацията си без валиден технически плеглед, но не можете да направите технически преглед на колата без актуална регистрация.

За да стане още по-лошо, на някои острови липсва място за бракувани автомобили, което води до изоставянето им из полета и гори.

Но немският фотограф Томас Строгалски намира красота в изоставените таратайки. Докато снима в Мауи, през свободното си време той издирва стари превозни средства, отдавна забравени и завзети от природата.

Топ 10 на островите с най-красиви плажове и природа в светаВсички те гарантират невероятни гледки и преживявани

"Очарован съм от мисълта, че в крайна сметка природата ще завземе човека", казва Строгалски пред Colossal.

„С мир, трайна приемственост, гъвкавост в хармония с постоянното приспособяване, природата сякаш възстановява онова, което човекът иска да й отнеме,“ допълва той.