Това бяха най-модерните храни през 2019 г.
Веригата за доставка на храна Grubhub публикува своя годишен доклад „Година в храните“, който показва тенденциите в храните въз основа на десетки милиони поръчки, направени от над 21 милиона потребители в платформата през 2019 г.
Ключовото заключение е, че това е била годината на растителните храни.
За да определи „най-добрите храни на годината“, Grubhub разглежда поръчките, в сравнение с данните си за 2018 г., и изчислява популярността на кои ястия нараства през миналата година.
Пицата с карфиол е най-добрата храна на 2019 г., като консумацията й се повишава с 650% спрямо миналата година.
Всъщност опциите за вегетарианци или вегани съставляват по-голямата част от топ 10 на най-добрите храни за годината.
Ето и победителите и с колко нараства популярността им:
Пица от карфиол: 650%
Пикантно брюкселско зеле: 622%
Емпанада с портобело: 601%
Тако от черен боб и сладък картоф: 513%
Мисо супа с нудъли и свинско месо: 413%
Пилешки бургер: 318%
Костен бульон: 298%
Кафяво мляко с тапиока: 281%
Тайландски веган пад тай: 280%
Бургер на компанията Impossible Foods Inc: 203%