Град Лайънс, разположен в американския щат Колорадо, е домът на Bella La Crema - първият в света бар за масло, в който можете да се насладите на топла и хрупкава багета, обилно намазана с масло с билки и подправки, вариращи от естрагон до куркума.

В менюто на това мъничко бистро ще откриете пикантни предложения, като „Френска провинция“, подправено с розмарин, чесън, мащерка и други билки.

Или пък „Одата на Неруда“ - с червен пипер, чесън, лук и лайм. „Холидейс Бърбън“ е идеален за любителите на сладкото, тъй като съчетава бърбън, портокалов сок, бекон, меласа, клен, карамфил, канела и ванилия.

„Майска шоколадова муза“ пък се приготвя с шоколад, кафе, канела и кайен, посочва T+L.

Собственикът на бистрото Шана Лий Стрекер прави повече от 20 различни аромата занаятчийско масло, като използва органични продукти от крави, хранени с трева. Нейната мисия? За да се влюбите в маслото, ви трябва истинско масло.

"Според мен маслото беше съсипано", казва Стрекер. „Хората просто го използваха като подправка, подобно на кетчуп или горчица. По-голямата част от купеното в магазина масло е смешно," казва тя.

В заведението можете да си поръчате закуска, обяд или вечеря, като маслото и тук играе водеща роля. То се използва в ястия, като салата с пилешко, сирене на скара с розмарин, доматени бисквити и други.

Френската лучена супа на Шана е толкова популярна, че хората се обаждат предварително, за да си гарантират, че ще се сдобият с ароматна купичка.

Когато влезете в Bella La Crema, първото нещо, което ще забележите, са кравите - изобразени в произведения на изкуството по стените, представени чрез мънички фигурки и други.

Пътешествието на Стрекер в света на маслото започва през 2012 г., когато тя купува прясно краве мляко на пазара за фермери в Колорадо. Двамата със сина й се оплакват от необясними здравословни проблеми, заради което решават да върнат диетата си към основата на храните.

Тя избива суровото краве мляко в масло и се изумява от аромата. Научава, че суровото непастьоризирано мляко съдържа тонове полезни пробиотици и бактерии, а преработеното мляко, което е свикнала да купува от магазина, по същество е мъртво, казва тя.

"Хората неволно просто ядат мъртва храна", казва тя. „Храната, която току-що е убита по много начини.“ Така Шана, която е гастролиращ музикант, започва да прави масло и да го продава на хранителни магазини, заведения за обществено хранене и ресторанти през 2017 г.

Маслото от авокадо срещу зехтина: кое е по-здравословно?Да изберем едно от двете или и двете?

Днес в собственото си бистро тя сама подправя и избива маслото, като се случва да направи около 230 килограма наведнъж. Сама смила и подправките, които добавя в различни периоди по време на процеса на приготвяне.