Тези грандиозни закрити басейни пасват идеално на пътешествениците с вкус към водни забавления.

Вижте 9 от най-добрите места в света за плуване на закрито, подбрани от Daily Mail:

Amalienbad, Виена, Австрия

С невероятния си интериор, издържан в стиловете Ар Деко и Арт Нуово, сводест таван и криволичещи стълбища, Amalienbad е един от най-зрелищните обществени басейни в света.

Открит през 1926 г., в разгара на така наречената програма за градско обновяване на Виена, басейнът е част от движение за предлагане на работниците на по-добри условия за живот и свободно време.

Днес това е най-добрият закрит басейн в Европа. Не забравяйте да влезете в сауната и да разгледате впечатляващите й стенни мозайки. Достъпът до басейн и сауна струва 15 евро.

Ultima Gstaad, Швейцария

Плуването е идеалният вариант да се отпуснете, след като спускате пистите цялден. И Ultima Gstaad, разположен в швейцарския курорт Гстад, има най-добрия басейн за тази цел.

Разкошният декор, потънал в черен мрамор и перфориран бронз, е по-близък до този на борда на луксозна супер яхта.

Има здравословен бар, но изключителната винна листа на ресторанта на хотела означава, че може да предпочетете друго питие. Джуниър апартамент струва 800 евро на нощ.

Tierra Patagonia, Чили

Казват, че този басейн предлага „цялото чудо на открито, комбинирано с красотата и комфорта на закрито“. И не грешат. Това е едно от най-добрите места за плуване на планетата.

Басейнът гледа към езерото Сармиенто, като назъбените върхове на Торес дел Пайне образуват невероятен фон. Дивата природа, включително зайци и гуанако, могат да се видят от огромните прозорци. Можете да се наслаждавате на невероятна гледка, докато слънцето залязва.

За три нощувки в двойна стая струва от 2300 евро.


Parister, Париж, Франция

18-метровият еднолентов басейн и заобикалящият го декор са проектирани да приличат на плаж, с всички релаксиращи подробности, които бихте очаквали да намерите на пясъка.

Слънчевата светлина преминава през стъкления таван. Има и хамам, ако искате да отведете релакса на следващото ниво. Коктейл-барът е идеалното място, към което да се насочите след басейна, преди да разгледате ресторанта.

За тези плажни вибрации и изискана парижка елегантност ще платите 215 евро на нощ.


Palace Hotel, Токио, Япония

Със страхотна гледка към небостъргачите на града и съседните градини на Императорския дворец, басейнът на хотел Palace е най-доброто място, за да облекчите часовата разлика или да се отпуснете след тежък ден, прекарен в изследване на японската столица. В ясни дни дори можете да видите планината Фуджи.

С наближаването на олимпиадата в Токио хотелът предлага на гостите си двучасова тренировка с японския плувец Ханае Ито. Пакет за две нощувки за двама души и включващ урок по плуване и СПА, струва от 1600 евро.


Grantley Hall, Йоркшир, Великобритания

Реставрираното имение предлага възстановителна почивка през уикенда. Басейнът наистина завършва този зашеметяващ имот.

Неговите 18 метра са достатъчни за добра тренировка А посещението на вътрешния СПА център Т е идеален начин да запазите усещането за релакс след плуването. Цените на стаите започват от 350 евро на вечер.


Ashford Castle, Мейо, Ирландия

Разположен на брега на зашеметяващия ирлански бряг, Ashford Castle е дом на може би най-разкошният хотелски басейн в света. Украсен с полилеи от ракови, той е дом на уникалната мозайка „Дърво на живота“, проектирана от южноафриканската художничка Джейн дю Ранд.

Стенописът включва дъбове и горски същества, характерни за келтската митология. Нощувка със закуска струва от 320 евро.


Four Seasons Philadelphia, САЩ

Луксозният бранд откри този хотел във Филаделфия през миналия август. Неговата отличителна черта безспорно е инфинити басейнът на 57-ия етаж.

С невероятни гледки към историческия град плюс прилежаща зона за отдих след плуване, това е идеалното място след ден, прекаран в разходка из Музея на изкуствата. Цените на стаите започват от 530 евро на нощ.


Manon Les Suites, Копенхаген, Дания

В град, благословен с едни от най-добрите целогодишни открити басейни в света, Manon Les Suites е примамлива алтернатива за онези, които предпочитат да плуват, без да треперят след това.

В сърцето на този хотел е разположен грандиозен Jungle Pool, а стъкленият таван му придава вид на северен тропически рай. По тъмно зоната край басейна се превръща в място за жива музика и DJ-и.

Стаите струват от 90 евро на нощ.