10 от най-добрите нови ресторанти за 2020 г.
От мексикански ястия в Лондон и етиопска кухня в Ню Йорк през средиземноморско творчество в Банкок до вдъхновена от Тексас скара в Хонконг.
Много от най-добрите нови ресторанти, които се откриват тази година, репликират световните кухни.
Ето и 10 от най-добрите нови ресторанти, които трябва да опитате в началото на новото десетилетие, подбрани от CNN:
Madera at Treehouse London, Великобритания
Роднина на Toca Madera в Лос Анджелис и Скотсдейл, Madera at Treehouse London предлага традиционна мексиканска кухня на високо ниво в британската столица. Разположен на 15-ия етаж, изпълненият с растения интериор, причудливите дизайнерски щрихи и красивите гледки вече привличат посетители.
Вегански, вегетариански и безглутенови опции гарантират, че всички вкусове са задоволени, докато менюто за напитки включва премиум мескал и текила, както и изобретателни коктейли.
TURK Fatih Tutak, Турция
Известният турски шеф Фатих Тутак, работил в кухни от Копенхаген до Хонконг, се завръща към корените си, като отваря първия си ресторант в Истанбул.
Работейки в тясно сътрудничество с турските рибари, фермери и занаятчийски производители, Тутак обещава да отпразнува многообразието на продукцията на страната си.
Сервирана в модерна обстановка, храната обединява пътуванията и презокеанския опит на готвача с историческите турски техники за приготвяне на многопластови ястия.
The Mayfair Supper Club, Лас Вегас
Вегас е може би една от най-добрите дестинации за чревоугодниците в САЩ, благодарение на своите ресторанти, водени от местни и международни знаменитости в кухнята.
Отворен в началото на тази година, The Mayfair Supper Club се намира на Strip, в The Bellagio, като храната се комбинира с джаз парти в късна нощ.
Cheval Blanc Paris, Франция
Въпреки че няма да отвори поне няколко месеца, този ресторант - дело на трима готвачи, с участието на носителия на звезда Мишлен Арно Донкеле, вече вълнува парижките любители на изящните трапези.
Местоположението на супер луксозния Cheval Blanc Paris е на брега на Сена, в съседство с Лувъра.
HENRY, Хонконг
Базиран в Хонконг, този нов американски грил ресторант предлага невероятно меню, които се съпровождат от домашно приготвени сосове. Мраморният бар води към тераса за коктейли, изискани вина или пури.
Davies and Brook, Лондон, Великобритания
Малко имена в съвременната гастрономия са толкова известни, колкото това на швейцарския шеф Даниел Хъм. Първото му начинание в Лондон идва под формата на Davies and Brook, разположен в Claridge's Hotel.
Ресторантът е кръстен на улиците, на които се намира прочутата сграда в квартал Мейфеър. Елегантният интериор в стил Арт Деко включва съвременни щрихи, а барът е идеалното място за коктейли.
Côte by Mauro Colagreco, Банкок, Тайланд
Аржентинският готвач Мауро Колагреко не само се гордее с три звезди Мишлен в Mirazur - неговия ресторант в Южна Франция, но също така държи заветния номер едно в Топ 50-те най-добри ресторанти.
Най-новото му начинание отваря в столицата на Тайланд - Бангкок, тази година. Менюто предлага от модерни до класически ястия от средиземноморските крайбрежия на Франция и Италия, в допълнение към някои блюда, които вече се сервират в Mirazur.
Le chêne, Южна Африка
Hutong, Маями, САЩ
Вечеря от Хестън Блументал в The Royal Atlantis Resort, Дубай