Някои хора хронично закъсняват.

Правят го, дори и когато се касае за нещо, изискващо точност, например самолетен полет.

В този случай обаче закъснението често може да превърне деня ви в катастрофа, в зависимост от това на кое летище отивате.

Ето защо Financebuzz анализира 45 от най-натоварените летища в Съединените щати, за да открие кои са най-добрите и най-лошите за закъснелите пътници.

За тези, които винаги пристигат рано за полета си, идеята някой да премине през охраната само половин час преди излитане може да ги накара да изтръпнат.

Но пътешествениците, в крайна сметка, закъсняват с полети по различни причини, независимо дали става въпрос за непредвидими пречки, като задръствания, или изключителна увереност в способността им да се придвижат бързо през летището.

За щастие, някои летища "прощават", когато става дума за закъснели пътници. Обикновено те имат репутацията на осигуряващи кратко пребиваване в зоната за сигурност и бърз и лесен достъп до гейта.

Ето какво никога да НЕ обличате за пътуване със самолетВинаги се стремим да подберем възможно най-удачното облекло, независимо дали става въпрос за пореден ден в офиса, рожден ден на приятел или пътуване със самолет

Най-доброто летище за закъснели пътници, според Financebuzz, е Hobby Airport в Хюстън със средно време на изчакване само 13 минути и 46 секунди.

В челната петица са Kansas City International Airport (15:43 минути), Raleigh-Durham International Airport (14:19 минути), San Antonio International Airport (18:08 минути) и Nashville International Airport (14:11 минути).

Най-лошото летище за закъснели пътници е Newark Liberty International Airport със средно време на изчакване 33 минути и 53 секунди. Това не е изненада, като се има предвид, че Newark е много голямо и натоварено летище в близост до Ню Йорк.

В този топ пет влизат най-големите хъбове в САЩ, като Charlotte/Douglas International Airport (31:58 минути), Minneapolis/St. Paul International Airport (30:37 минути), Orlando International Airport (32:04 минути) и най-натовареното летище в света - Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (26:41 минути).

За да изготвят двете класации, от Financebuzz вземат предвид не само средното време за изчакване на гишетата за сигурност, но също така и броя на заминаващите пътници, броя на гейтовете, размера на терминалите и други.

Да знаят точно средното време за изчакване помага както на закъсняващите, така и на пътниците, дошли навреме. Така всички те могат да планират по-добре пътуванията си, като елиминират стреса.