Air New Zealand е готова да революционизира пътуванията в икономична класа.

Наскоро авиокомпанията представи своя продукт Economy Skynest - кабина за сън с шест легла, която ще бъде поставена в задната част на самолетите на превозвача.

Според авиокомпанията дизайнът на иновацията е резултат от три години научноизследователска и развойна дейност на екипите й, в която участват и повече от 200 клиенти.

„Предстои ни огромно количество работа", споделя в изявление главният маркетинг директор на Air New Zealand Майк Тод.

„Болезнен проблем на пътуващите в икономична класа при дълги полети е невъзможността да се разтегнат. Развитието на Skynest е пряк отговор на това предизвикателство. "

Тод отбелязва, че разработката е много необходима, тъй като авиокомпанията изпълнява някои от най-дългите полети в света.

Скоро тя стартира полет Оукланд-Ню Йорк, който ще бъде с продължителност от 17 часа и 40 минути в едната посока.

Skynest, обясни авиокомпанията, ще предлага шест легла, снабдени с възглавници и одеяла, като всяко от тях ще е отделено със завеса от останалите, за да осигури уединение.

Дължината им се планира да бъде почти два метра, а ширината - малко повече от половин метър.

Това не е първата иновация, целяща повишаване на комфорта на пътниците в икономичната класа, предприета от авиокомпанията.

Новата бизнес класа на Qatar Airways: Лукс на ново равнищеТя е пригодена за самолетите Airbus A350-1000

През 2011 г. Air New Zealand въведе Economy Skycouch, който позволява на клиентите й, пътуващи заедно, да превърнат няколко седалки в легло.

Въпреки че Economy Skynest все още не са налични, авиокомпанията се надява да ги добави към самолетите си в близко бъдеще, след като преминат регулаторни проверки.

Що се отнася до това колко ще струват, тези параметри все още не са ясно, но се смята, че леглата вероятно ще се радват на повишено търсене. Авиокомпанията се надява да вземе окончателното си решение за тях до 2021 г.