Храната обикновено играе доста голяма роля на сватбата, затова е и много важно да изберете какво да сервирате и какво да избягвате.

От Insider разговарят с готвачите и сватбените агенти, които разкриват кои ястия е най-добре да избягвате.

Зелена салата

Обикновено тя се сервира с дресинг и докато стигне до гостите, има голяма вероятност да спадне и да заприлича на няколко листенца зелено подобие на салата. Ако искате салата на сватбата си, избягвайте свежи зелени или спанак, а изберете вариант с твърди зеленчуци.

Общи плата

Те са много популярна опция при сервиране на много хора, но често може да предизвикат хаос на масата. Експерти коментират как домакините инвестират стотици долари във флорална аранжировка, която, в крайна сметка, остава изпомачкана.

Чеснов хляб

Въпреки че чесънът придава вкус на ястията, не е тайна, че може да има особен ефект върху дъха ви. Поради тази причина базираният в Лос Анджелис частен готвач Ед Брик препоръчва да избягвате подправката, когато планирате вашето сватбено меню.

Бургери и сандвичи

Дори да правите сватба в кънтри стил, не си помисляйте да сервирате бургери или хотдог. Не че не са вкусни и не могат да бъдат ефектни. Просто консумацията им е малко сложен въпрос и нищо чудно на края на вечерта половината гости да бъдат с пръски от кетчуп, майонеза или барбекю сос по костюмите.

По същата логика избягвайте спагети, ребърца и пица.

Пиле кордон бльо

Тези панирани пилешки гърди, пълнени с шунка и сирене, са вкусни и харесвани, но според готвачите са прекалено тежко ястие и може да направят гостите по-мудни.

Риба

След като списъкът ви със сватбени гости стане 100 +, важно е да се съсредоточите върху ястия, които могат лесно да бъдат мултиплицирани и да издържат дълго. Поради тази причина бялата риба и „постните“ риби не са добра идея за сватбен прием в по-голям формат.

За готвачите това е истински ужас, особено предвид факта, че е добре да се консумира топла.