Специалисти от Европейския медицински институт сравниха какво ядат президентите на Русия и САЩ, канцлерът на Германия и премиерът на Испания, пише El Confidencial.

В Русия, където, съгласно данни на Световната здравна организация, нивото на затлъстяване е 25.7%. Владимир Путин - за своите 67 години, се намира в завидно добра форма, отбелязва изданието.

В стандартното меню на президента на Русия влизат постно месо, риба, плодове, зеленчуци, зърнени храни и яйца. Той се старае да избягва продукти, които са силно преработени. Ограничава и употребата на алкохол. Когато трябва да вдигне тост, избира вино или бира.

Закуската на Путин – яйца под формата на омлет и сурови пъдпъдъчи, плодове, сушени плодове, каша от елда с малко просо и алтайски мед. За вечеря управникът предпочита нещо леко – млечни или киселомлечни продукти.

За поддържането на добра форма Путин тренира редовно – плуване, борба, ски и хокей.

Доналд Тръмп, на свой ред, страда от високи нива на холестерола. Индексът на телесната му маса е 30.4, което съответства на лека форма на затлъстяване. Статистически данни сочат, че нивото на затлъстяване в САЩ е 37.3%.

Тръмп е на 73 години и е привърженик на фастфуда. В менюто му има хамбургери и сандвичи с яйце и кашкавал, бекон и сосове, пържени крилца с пържени картофи, студени напитки и печени сладкарски изделия. Американският президент не пие алкохол. Обича обаче безалкохолни напитки с подсладител и шоколадови напитки.

На млади години Тръмп се е занимавал с бейзбол и футбол. Сега води по-слабоподвижен начин на живот. Всички тези фактори повишават риска от проблеми с холестерола и сърдечно-съдови болести, напомнят диетолозите.

Какво обядват 13 от най-успешните хора на планетатаУспешните хора са известни с това, че стартират деня с с тренировъчен режим и здравословна закуска. А какво ядат за обяд?

Канцлерът на Германия – страна, в която нивото на затлъстяване е 25.7%, е на 65 години. Тя обича да кара ски и да прави дълги разходки пеша. Не спортува постоянно.

Ангела Меркел е вярна на германската кухня – вурстчета със сос и пюре, фондю с кашкавал и бира, а за вечеря предпочита зеленчуци.

Премиерът на Испания, където нивото на затлъстяване на населението е 27.1%, за своите 48 години се намира в доста добра форма. Педро Санчес се придържа към балансираната средиземноморска диета.

Яде много зеленчуци, месо и риба на грил. Закусва обилно, пие много вода и от алкохола предпочита червено вино или шампанско.

Санчес спортува три пъти седмично, като редува силови тренировки с тичане и каране на колело.