Европа навлиза все повече в блокада, като 100 милиона души остават у дома, граници се затварят, а баровете и ресторантите ни работят из целия континент.

Пътуващите се сблъскаха с хаос по европейските граници вчера, след като Полша и Сърбия се превърнаха в поредните държави, които затвориха границите си и забраниха влизането на чужденци вследствие на коронавируса, който взе над 2 000 жертви в Европа.

На стотици хора им беше отказано да влязат от Германия в Полша, след като граничните пунктове по река Одер бяха затворени, а здравните власти провеждат тестове на тези, които все още имат право да влязат, пише DailyMail.

Самата Германия въведе гранични проверки от вчера, като нови режими на контрол бяха наложени по границите на страната с Франция, Австрия, Швейцария, Люксембург и Дания.

Предупредиха за втора вълна от коронавирус в КитайВ момента, в който китайците отменят ограничения, може да ги споходи втора вълна

Хората, „без значима причина за пътуване“, както и тези, заподозрени, че са заразени с вируса, няма да бъдат допускани през засегнатите граници.

На Балканския полуостров паниката около коронавируса стигна и до Сърбия, където президентът обяви извънредно положение с цел спиране на заразата, като затвори редица учреждения и забрани събирането на хора.

Александър Вучич също така затвори границите на Сърбия.