LVMH - компанията-майка на Louis Vuitton, реорганизира съоръженията си за производство на парфюми, за да прави дезинфекциращи средства по време на пандемията от коронавирус.

В изявление за Reuters от компанията посочват, че ще използват производствените линии на своите парфюмерийни и козметични марки за производство на големи количества хидроалкохолни гелове от понеделник и че тези гелове ще бъдат доставяни безплатно на здравните власти.

Три производствени мощности обикновено създават аромати за марки, като Givenchy, Christian Dior и Guerlain. До края на седмицата LVMH очаква да е произвел 12 тона дезинфектант за ръце, който ще бъде доставен на болници и други здравни власти във Франция.

Дезинфектантът няма да бъде брандиран и ще се предлага безплатно, посочва T+L.

Компанията притежава и други луксозни марки, като Moët & Chandon, Tiffany & Co. и Bulgari.

Братя купиха 17 700 шишета дезинфектант за ръце, разследват гиСъс засилването на паниката около коронавируса двамата препродавали продуктите на силно завишени цени онлайн

Много страни по света са изправени пред недостиг на дезинфектанти за ръцете по време на епидемията от коронавирус, а в социалните медии са често срещани снимки на празни рафтове с тези продукти.

Миналата седмица губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че щатът ще започне да произвежда свой собствен дезинфектант. Той ще бъде разпределен в училища, затвори, правителствени агенции и за транзитните власти на Ню Йорк.

У нас вчера синдикатите поискаха въвеждане на максимално допустими цени на дезинфектантите.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров оповести случай, при който си е купил 50 мл дезинфекциращ гел за 15 лв, а на негова позната са поискали 900 лв за един литър.