Потвърдените случаи на коронавирус у нас са 81. Няма потвърден нов случай, съобщи на срещата при президента началникът на Националния кризисен щаб ген. майр Венцислав Мутафчийски.

Бързите тестове за коронавирус имат някои недостатъци и те се споменават във всички страни. Неслучайно не са навлезли масово в страните, които работят с коронавирус пациенти, допълни той.

Това е така, защото дават 20% фалшиво отрицателни тест проби, което може да доведе до едно фалшиво успокоение за пациента. Те също така дават 20% фалшиви положителни резултати, според началника на Националния кризисен щаб.

Вчера случаите в България се повишиха с 19, което беше най-сериозното повишение от откриването на заразата у нас.

Градовете, в които са регистрирани болни от коронавирус, са София, Ловеч, Перник, Варна, Плевен, Габрово, Лом и Благоевград.

Банско е под пълна карантина, като се забранява влизането и излизането от града, а лицата с постоянен или настоящ адрес в Банско ще могат да се приберат до 20:00 часа днес.

В световен мащаб случаите се увеличават, като са на път да достигнат 200 хиляди по света. За последните 24 часа има 7 980 нови заразени.