Макар официалните здравни органи да не предупреждават изрично за това, облизването на тоалетната седалка с надеждата да се прославиш не е препоръчително в условията на опитите за ограничаване на заразата от COVID-19.

Нещо повече, тази практика буквално не се препоръчва в никакъв случай.

Нищо от това обаче не влияе на Ава Луис, която има профил в популярното приложение за видеосподеляне TikTok.

Наскоро тя сподели видео в платформата и в Twitter, на което се вижда как облизва тоалетна седалка, което, в крайна сметка, й донесе стотици хиляди гледания.

Луис дори пусна видео в YouTube, в което обяснява логиката зад нейните действия, а след това определи постъпката си като "успешна пиар акция".

"Искам да подпиша договор със звукозаписна компания и риалити предаване за моя объркан живот," казва тя.

В споделеното в YouTube видео Луис казва, че "има причина" COVID-19 да "убива" хора на възраст над 50-годишна възраст.

"Защото всички вие сте идиоти, които съсипахте нашата страна, нашата икономика и създадохте идиоти като мен, които търсят популярност. "Дарвинизмът върши своята работа, като ви поваля с този вирус. Вие не само сте грозни на външен вид, но сте грозни и отвътре."

Дневен рекорд на починалите от коронавирус в ИталияСледва да се има предвид, че населението на Италия е второто най-възрастно в света, след това на Япония.

Що се отнася до предизвикателството, Луис казва, че "то не е истинско", но става популярно, защото "по-възрастните хора са превърнали това несъществуващо предизвикателство в проблем, който не съществува."