Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Красимир Каракачанов са на посещение в цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер.

По време на инспекцията в цеха, където се шият защитни облекла, премиерът заяви, че е издадена заповед за спиране на износа на лекарства.

"Блокираме износа на аналгина, хинина и тези лекарства, които ги дават, че са подходящи. Въвеждаме си фармацевтичната ни индустрия да ги произвежда", подчерта Борисов.

Фармацевтичните ни фирми готови да произвеждат хининови лекарстваПремиерът Борисов изрази задоволство от готовността на българските учени и производители сами да произвеждаме защитни облекла и материали

"Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората. Друга мярка, която обмисляме, е да направим магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора.

Тогава да излизат и да се прибират. На областно ниво в големите градове да се проверяват хората - кой отива на работа, кой до магазина. Заповедта се готви", каза още министър-председателят, цитиран от Darik News.