Двайсет и един човека са починали в Турция от новия коронавирус,съобщи вчера министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа.

За едно денонощие смъртните случаи от коронавируса са се увеличили близо два и половина пъти - от 9 души завчера до 21.

По информация на здравния министър в "Twitter" болните от Ковид-19 в страната са 947.

През последното денонощие са били тествани 2953 души със симптоми за коронавирус. От тях 277 души са дали с позитивни резултати, пише БТА.

"С увеличаването на възрастта се увеличава и рискът от заразяване с коронавируса, поради което възрастните и хората с хронични заболявания трябва да не излизат навън", посочи здравният министър.

Щабът: Истерични пациенти без симптоматика заливат Пирогов и ВМАЧастна лаборатория се обажда на пациентите си, информира ги, че са дали положителни проби и им казва да отидат в болница, заяви началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал Венцислав Мутафчийски


В полунощ влезе в сила забрана/ограничения за излизане навън, за движение в парковете, градините, в градския транспорт на хората над 65 годишна възраст в цялата страна.

Според статистиките около 7.5 млн.души в Турция са на възраст над 65 години и се счита,че са под риска на новия коронавирус.