Общо 331 са случаите на заразени с коронавирус у нас. Те са със 38 повече спрямо вчера, стана ясно от изнесените днес данни.

София е с най-голям брой на заболелите – 208. Следват Варна с 16, както и Бургас и Пловдив по 13 заразени.

От всички констатирани случаи у нас - 186 (56%) са мъже, а 145 (44%) са жени. Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият – на 3.

Щабът, ръководен от ген. Венцислав Мутафчийски вече ще ни информира веднъж на ден, като това ще се случва в 17.00 ч.

Брифингите ще се провеждат в Министерски съвет.

Щабът ще ни информира само по веднъж на денПромяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията.

Само преди минути стана ясно, че у нас вече имаме 7 жертви на страшната болест.

Седма жертва с коронавирус у насДъщерята на починалата е в тежко състояние.

Починала е 73-годишната жена, която бе настанена за лечение в благоевградската болница.

Общо 122 души към момента са настанените в болници, каза по-рано днес Мутафчийски.

Заради пандемията от коронавирус хиляди студенти могат да изгубят шанса си да заминат през лятото на бригада в Съединените щати.

"Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде. Това е моят отговор". Така ген.-майор Венцислав Мутафчийски отговори на журналистически въпрос на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че днешната му проба е отрицателна.

Борисов: Тестът ми е отрицателен днеска„Пуших, затова кашлям. Лош навик“.

Ето и най-важното от света:

Сериозен ръст на заболелите се наблюдава в Гърция и Турция

Бум на заразените от коронавирус в Гърция и ТурцияНарастването на новите инфекции в Гърция досега е постепенно и стабилно.

В САЩ, където вече са номер 1 по заразени с COVID-19, вече обмислят 14-дневна пълна карантина на Ню Йорк.

NY Post: Смърт в Ню Йорк на всеки 17 минути от COVID-19Междувременно губернаторът на Ню Йорк съобщи, че неговият щат е регистрирал 209 нови смъртни случая от коронавируса през последните 24 часа.

Бразилия забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в страната, за да бъде забавено разпространението на коронавируса. Президентът Жаир Болсонаро обаче призова бразилците да се върнат на работа, вместо да спазват социална дистанция.

Пренебрегвайки призивите на здравни експерти, Болсонаро каза, че иска икономиката да върви. Той разкритикува "истерията" около, по думите му, "някакъв си грип".

Японският премиер Шиндзо Абе днес обеща широкообхватен безпрецедентен пакет от стъпки за предпазване на икономиката от коронавирусната пандемия.

Как Япония удържа разпространението на заразатаВъпреки близостта си до Китай, Япония избегна заразата от коронавирус в мащабите, които блокираха по-голямата част от Европа и Северна Америка. Какво правят японците по-различно, за да забавят разпространението на заразата?

Според източници икономическите стъпки ще включват разходи за поне 135 милиарда долара.

Над 10 хил. смъртни случая от COVID-19 в ИталияВластите в Италия вече обявиха намерение да продължат извънредните мерки до средата на април.

Повече от 10 000 са вече жертвите в Италия. Това е около 30% от всички смъртни случаи в световен мащаб.

101-годишен италианец не се даде на коронавирусаМъжът, е роден през 1919 г. по време на пандемията от Испански грип, успява да пребори и COVID-19

Докато Италия продължава да страда от пандемията от COVID-19, един 101-годишен мъж успя да постигне чудо и да се възстанови от вируса.

10 от най-смъртоносните болести в света, по-опасни от коронавирусКоронавирусът, известен като 2019-nCoV, вече зарази близо 30 000 човека в повече от 20 страни