Предприемачът и собственик на баскетболния отбор от НБА Далас Маверикс - Марк Кюбан е на мнение, че сега е времето, в което компаниите трябва да са максимално честно със служителите и клиентите си, относно ситуацията, в която се намира бизнеса им.

„Трябва да сте наясно, че това, което правите днес, ще даде отражение за компанията ви в следващите 10 и повече години“, каза Кюбан в интервю за Yahoo Finance.

Милиардерът подчерта важността на комуникацията от двете страни. Той казва, че е чул доста истории от хора, които са били съкратени от своите работодатели по мейла, или на които е съобщено за временно спиране на дейността.

„Не може да правите това. Това е най-голямата грешка, която може да направите. Не може да уволнявате хора по имейла в този период. Трябва да говорите със служителите си. Дори и да имате хиляди служители, трябва да обясните ситуацията на всеки ден от тях“, допълва Кюбан.

Милиардер: Купувайте си паста за зъби за две години напредКогато става въпрос за големи спестявания, малките промени са добро начало

„Всички са ужасени. Това е невиждат момент, както за служителите, така и за собствениците на малък и среден бизнес. Комуникацията обаче е всичко в тази ситуация. Честността също, не може да говорите глупости на хората си. Съветвам ви да бъдете честно, както с тях, така и с клиентите си, казва още той.

Състоянието на Кюбан днес се оценява на 4.3 млрд. долара, сочат данни на сп. Forbes.

Марк Кюбан започва с 60 долара, днес е милиардерНямах какво да губя, споделя той