За 24 часа са регистрирани 24 нови потвърдени случая на зараза с коронавирус у нас, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерски съвет.

От тях в болница са 12 души, а изследваните проби са 376, спрямо 494 за ден по-рано.

Общият брой на изследваните проби у нас вече е 18 878, пресметна Profit.bg.

Общият брой на заразените с COVID-19 у нас е 648, регистриран е 3.8% спрямо вчера.

Новите случаи за последните 24 часа са 15 в София, двама в Кърджали и по един в Сливен, Пазарджик и Бургас и Смолян, както и трима във Велико Търново, където заразено е цяло семейство с 9-годишно дете, завърнало се от чужбина.

Активните случаи на коронавирус у нас са 560, информира генералът. Най-възрастният пациент е на 90 години, а най-малкият – на 1 година.

Вирусолог: Пикът ще е седмици след ВеликденТя обясни, че изчисленията ѝ са такива, защото допуска по Цветница и Великден хората да си позволят да се съберат с най-близките си и заради това около 30-ина дни по-късно ще е пикът.

В болница към този момент се намират 231 души с коронавирус, от тях 32 са в интензивно отделение, уточни ген. Мутафчийски.

Общият брой на починалите у нас вече е 26. Новите случаи са жена на 44 години в Сливен, която през последните 8 години е била на хемодиализа. А в "Пирогов" преди дни е починал мъж, но днес е доказано, че е вследствие на коронавируса. Статистиката сочи, че сред загиналите 14 са мъже и 12 жени. 62 са излекувани.

Само в три области у нас няма потвърден случай на COVID-19Общият брой на доказаните случаи на COVID-19 у нас вече е 577.

Излекуваните хора от COVID-19 у нас вече са 62, или 9.6%, като от тях 8 са новите.

Средната възраст на излекуваните е 48 г. Общият брой на излекуваните от коронавирус мъже е 40, докато жените са 22.

Вече 36 души медицински персонал има заразени с COVID-19 у нас. Новите случаи са на санитар от Пирогов, както и лаборантка и санитарка от Кърджали.

Щабът ще предложи на правителството днес въвеждането на задължително носене на маски на определени места.