Цветница в Гърция се празнува при затворени храмове и без лаврови клонки. С директно излъчване на празничната литургия за Цветница от Вселенската патриаршия гръцките телевизии направиха съпричастни миряните към днешния празник, съобщава Българското национално радио.

В страната всички църкви са затворени и литургията се извърши при закрити врати.

Стриктно се прилагат ограничителните мерки по движение.Полицейски екипи контролират изходите на градовете, като се допуска пътуване само при неотложни случаи. Улиците са безлюдни дори и на днешния празник.

Според Министерството на здравеопазването страната навлиза в критичните две седмици от разпространението на заразата. Забраната за пътуване към островите в Егейско море запази донякъде незасегната тази част от Гърция от разпространение на вируса.

В последните дни се забелязва подобрена клинична картина на пациентите в интензивното отделение на болниците, съобщи съветникът на правителството - епидемиологът Сотирис Циодрас.

От днес започва най-дългият полицейски час в СърбияОт 17 часа в петък до 5 часа в понеделник


Правителството в Атина вече обсъжда план за облекчаване на строгите мерки, но в никакъв случай преди 27 април и в зависимост от развитието на епидемията, съобщиха министри пред медиите.