В САЩ ще разчитат на италиански метод за лечение срещу Covid-19. Той е патентован във Вашингтон и е дело на професор Джакомо Роси от университета в Камерино, област Марке, основан през XIV век.

Професор Роси е ветеринар и е направил своите проучвана върху котешкия коронавирус. От това е последвал специален анализ за лечение, който да може да бъде приложен на хората, информира БНР.

Става дума за комбинация на вече три познати медикамента: единия за лечение на детската левкемия, другия срещу малария плюс антикоагулант, или по-точно става дума за аспарагин, хлорохин и хепарин.

Благодарение на връзките на местните медицински среди в област Марке и проявения интерес с последвано одобрение на друг италиански изследовател – фармацевтичния предприемач Франческо Белини, член на канадски институти за здравеопазване, методът е бил патентован във Вашингтон.

СЗО разби осем грешни схващания за COVID-19Алкохолът, чесънът и ултравиолетовата светлина - могат ли да помогнат срещу коронавируса?

Професор Джакомо Роси изрази надежда до месец да са налице първите резултати, които да са от полза на здравеопазването в целия свят.